Η συνήθεια που… αφήνει πίσω του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τα θετικά στοιχεία των τελευταίων αγώνων

Στη διακοπή του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα άρχισαν να προκύπτουν και τα πρώτα στοιχεία για τον φετινό ΑΡΗ, βάσει των δέκα αγώνων που είχε δώσει μέχρι τότε.

Ενα από αυτά, ήθελε τους «κιτρινόμαυρους» να… πετούν τα πρώτα ημίχρονα των αγώνων τους και να σκοράρουν περισσότερο στην επανάληψη. Φαινόμενο που τουλάχιστον στα δύο τελευταία παιχνίδια, η ομάδα δείχνει ότι προσπαθεί να εξαλείψει. Και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Μέχρι και το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο -εννιά αγώνες πρωταθλήματος και τρεις Κυπέλλου- ο ΑΡΗΣ είχε καταφέρει να σκοράρει μόλις 6 γκολ στα πρώτα 45 λεπτά των αγώνων του. Το σκηνικό όμως έχει αλλάξει άρδην με Πανσερραϊκο και Αχαρναϊκό πετυχαίνοντας συνολικά 5 γκολ στα πρώτα 45 λεπτά αυτών των δύο αναμετρήσεων. Δηλαδή σχεδόν τα ίδια που είχε σκοράρει σε 12 αγώνες!

Το στοιχείο αυτό δείχνει από τη μία ότι ο ΑΡΗΣ μπαίνει πιο δυνατά στα παιχνίδια και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ψάχνοντας το γρήγορο προβάδισμα που θα διώξει το άγχος από τα πόδια των παικτών. Μία εξέλιξη που έμοιαζε μονόδρομος από τη στιγμή που η ομάδα έχει βρεθεί πολλές φορές να… κυνηγάει το σκορ. Και πλέον φαίνεται ότι τα καταφέρνει.

Προτεινόμενα Άρθρα