"Μία καλή αρχή για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

O πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ μίλησε για την χθεσινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, καθώς και για την ατμόσφαιρα του Κλεάνθης Βικελίδης

Ο Πέτρος Πασσαλής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107,4 FM και μίλησε για την χθεσινή αναμέτρηση του ΑΡΗ κόντρα στον Ολυμπιακό, και το πως βίωσε ο ίδιος την αναμέτρηση από τις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης. 

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την παρουσία του ίδιου στις εξέδρες του Κλ. Βικελίδης:

Βρέθηκα στο γήπεδο μαζί με τους δύο γιούς μου. Ήταν ένα πραγματικά υπέροχο βράδυ. Δεν σας κρύβω ότι περίμενα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, όμως ο κόσμος ο οποίος βρέθηκε στις εξέδρες το χάρηκε ιδιαίτερα και θυμηθήκαμε στιγμές του παρελθόντος στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο κόσμος μπορεί να είναι απογοητευμένος από τις δυσκολίες που έχει περάσει η ομάδα, όμως αυτή την στιγμή, η ομάδα κάνει μία προσπάθεια και τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. 

Για την εικόνα της ομάδος του ΑΡΗ:

Η ομάδα ήταν παθιασμένη.Τακτικά ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ σωστός, καλή παρουσία από όλη την ομάδα. Μου έκανε εντύπωση που ο Σόουζα είχε 10 μήνες να αγωνιστεί, καθώς το κλειδί της χθεσινής αναμέτρησης ήταν το γεγονός οτι ο Ιντζίδης και ο Σόουζα κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το μαρκάρισμα του Ανσαριφάρντ και του Καρντόσο. Βοήθησε φυσικά και η προσέγγιση του Ολυμπιακού, καθώς είδαμε αρκετές μεγάλες μπαλιές. Ο Ολυμιακός δεν προσπάθησε σε πολλά σημεία να παίξει κάθετα. Είδαμε λοιπόν δύο κεντρικούς αμυντικούς να αντιμετωπίζουν καθαρά, χωρίς προβλήματα τους δύο επιθετικούς του Ολυμπιακού και αυτό έδινε την δυνατότητα στην ομάδα του ΑΡΗ να έχει έναν παραπάνω παίκτη στον άξονα. Σε εξαιρετική μέρα και ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος είχε και σημαντικές αποκρούσεις στα σουτ του Ολυμπιακού έξω από την μεγάλη περιοχή.

Για την επιλογή Μπέντο να μην παίξει με τον Τσόρι Ντομίνγκες:

Ο Ντομίνγκες είναι ένας παίκτης που μου αρέει πάρα πολύ. Από την στιγμή που βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού σίγουρα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερο και αν όχι σε παιχνίδια του πρωταθλήματος, σε παιχνίδια που είναι απαραίτητη η ποιότητα. Στο χθεσινό παιχνίδι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που μπορούσε να κρατήσει μπάλα ήταν ο Μανθάτης, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός με την μπαλα στα πόδια. 
Ο κύριος Μπέντο ξεκίνησε με ένα 4-4-2, με δύο ποδοσφαιριστές να παίζουν για πρώτη φορά μαζί, ο Νικολάου και ο Σισσοκό, συν το ότι ο Νικολάου με τον Ρέτσο δεν είχαν την απαραίτητη εμπειρία. ο Φιγκέιρας εμένα προσωπικά δεν μου εμπνέει απολύτως καμία σιγουριά, άρα ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είχε σημειώσει και παραπάνω τέρματα, ειδικά στο β ημίχρονο που είχε περισσότερους χώρους στην αντεπίθεση. 

Για την προσέγγιση του Νίκου Αναστόπουλου:

Στο 70′ όταν και ηρθε η αποβολή του Ρόβα, η ομάδα έπαιζε για 20 λεπτά άμυνα. Σίγουρα οι αντεπιθέσεις ήταν η σωστή επιλογή για τον Νίκο Αναστόπουλο. Είδαμε σε μία φάση όταν ο Καπνίδης έφευγε με αριστερά του τον Ντούνη και δεξιά του τον Μιλούνοβιτς υπήρχαν αρκετοι χώροι, όμως για λίγο καθυστέρησε η ανάπτυξη του παιχνιδιού και δεν βγήκε η  φάση. 

Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άσχημο για τον ΑΡΗ, ο Νίκος Αναστόπουλος  πρέπει να δώσει στους ποδοσφαιριστές την δυνατότητα και το πάθος ώστε να το βγάζουν σε όλα τα παιχνίδια, όχι μονο με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες έχουν ανάγκη τέτοια παιχνίδια και η ομάδα πρέπει να ανέβει ώστε να ξαναζήσουν τέτοιες στιγμές. Ο ΑΡΗΣ έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν και του χρόνου στην Superleague.

Διάβασα ορισμένες δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου και επειδή τον έζησα όταν η ομάδα ανέβηκε την προηγούμενη φορά στην πρώτη κατηγορία και θέλω να πω πως αν δεν ήταν ο κύριος Αναστόπουλος η ομάδα θα ανέβαινε πολύ δύσκολα στην Α Εθνική. Γνωρίζει να διαχειρίζεται καταστάσεις και θα πρέπει να στηριχτει από όλους μέχρι το τέλος και τότε θα πρέπει να γίνει «ταμείο». Τον εμπιστεύομαι και πιστεύω πως θα τα καταφέρει με την ομάδα στον στόχο της ανόδου.

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ:

Ο ΟΦΗ είναι επικίνδυνος  αντίπαλος γιατι ας μην ξεχνάμε πως  κέρδισε τον Παναθηναϊκό 2-1, και τον Ηρακλή 2-1. Άφησε τον Ηρακλή εκτός συνέχειας και μέσα στην Ξάνθη έχασε μόλις 1-0. Αυτό δείχνει ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο νέος προπονητής του ΟΦΗ, έδειξε και στον Ηρακλή ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής. Ο ΑΡΗΣ παιχνίδια σαν αυτά πρέπει να τα κερδίσει για να ανέβει. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια.

Για τον Πίτου Γκαρσία:

Ο τρόπος που κάλυψε την μπάλα σε 3-4 περιπτώσεις στον άξονα του γηπέδου έδειχνε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα.

Για τον Στάθη Ταυλαρίδη:

Πιστεύω πως θα έιναι μία καλή προσθήκη για την ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί αρκετό καιρό. Είναι παίκτης με σωματικά προσόντα και αρκετές παραστάσεις. Ο ΑΡΗΣ δείχνει επιπολαιότητα στην άμυνα και χρειάζεται τέτοιους παίκτες.

Για την διαιτησία:

Δεν θέλω να αναφέρομαι στην διαιτησί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω την πρώτη κάρτα στον Ρόβα. Όσον αφορά τα σφυρίγματα, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερα λεπτά κατοχής, και θεωρώ ως έναν βαθμό φυσιολογικό το να σφυρίζεται περισσότερο. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, κάτι που δεν αντιλήφθηκα στο γήπεδο, το είδα όταν  έφτασα στο σπίτι, είναι ότι κρατήθηκαν παραπάνω λεπτά από όσα έπρεπε. Ευτυχώς και για τον διαιτητή και για την ιστορίατου αγώνα το φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς το απέκρουσε ο Διούδης.

Η χθεσινή εικόνα της ομάδας ήταν μία πολύ καλή αρχή για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Η επιστροφή του κόσμου δίνει δύναμη και σε αυτούς που διαχειρίζονται στον ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα