Η δύναμη της…. περιφέρειας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους

Τα επτά γκολ του Λούκα Μιλούνοβιτς. δεν έρχονται για να αναδείξουν μόνο το ταλέντο και τη φόρμα του Σέρβου. Ερχονται επίσης για να ενισχύσουν ένα γεγονός στον φετινό ΑΡΗ. Οτι η δύναμη του μπροστά, είναι η… περιφέρεια του. 

Προς Θεού δεν θέλουμε να μπερδέψουμε τους μπασκετικούς. Απλά η περιφέρεια είναι ένα τρόπος για να χαρακτηρίσουμε τους μεσοεπιθετικούς του ΑΡΗ που φέτος κάνουν αρκετά καλά τη δουλειά τους. 

Συνολικά οι «κιτρινόμαυροι» σε 16 αγώνες έχουν σκοράρει 32 γκολ. Από αυτά, 7 έχει πετύχει ο Μιλούνοβιτς, 6 ο Τάτος, 5 ο Μπαργκάν και άλλα 2 ο Ντούνης που το τελευταίο διάστημα είναι αλλαγμένος προς το καλύτερο. Αρα μιλάμε για ένα σύνολο 20 τερμάτων, δηλαδή περισσότερα από τα μισά που έχει πετύχει η ομάδα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! 

Οι αριθμοί αυτοί βέβαια δεν μειώνουν Ιλιτς και Καπνίδη, έχοντας πετύχει και αυτοί από 4 γκολ. Αντίθετα σε αρκετά από τα τέρματα των συμπαικτών τους έχουν… βάλει το χεράκι τους -ειδικά ο Ιλιτς- είτε δημιουργώντας είτε «τραβώντας» τους αντίπαλους αμυντικούς με αποτέλεσμα να δημιουργούν χώρους. 

Προτεινόμενα Άρθρα