Εγκλημα και τιμωρία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ανύπαρκτο οφσάιντ στο 65′ ανακάλυψε ο βοηθός, σε φάση που ο Παυλίδης έφευγε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή

Μία ισοπαλία σαν… ήττα για τον ΑΡΗ αυτή με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, για την 15η αγωνιστική της Football League. 

Οι Θεσσαλονικείς έβαλαν από νωρίς τις βάσεις με τα δύο γκολ των Ιλιτς (14′) και Ντούνη (32′). Ο τελευταίος όμως ήταν και ο… μοιραίος, αφού με την ανόητη αποβολή του στο 47′ άλλαξε το σκηνικό. O Απόλλωνας μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Αλμπάνη (53) και στο τέλος ισοφάρισε με τον Ντάσο (90’+2).

Με το αποτέλεσμα αυτό, η διαφορά των 7 βαθμών του ΑΡΗ από την κορυφή διατηρήθηκε, ενώ αυξήθηκε στους 4 από την 2η Λαμία.

Ετσι ξεκίνησε

Πέντε νέα πρόσωπα είχε η ενδεκάδα του ΑΡΗ, σε σχέση με το σχήμα της Λαμίας. Ο Σόουζα επιλέχθηκε για παρτενέρ του Ταυλαρίδη μπροστά από τον Διούδη. Ο Μπούρμπος διατηρήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Καράμπελα να προφυλάσσεται και τον Τζανακάκη να παίρνει τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Ρόβας-Παυλίδης ήταν οι δύο χαφ και ο Πίτου Γκαρσία αντί του Ανδρέα Τάτου. Ο Ντούνης προτιμήυηκε αντί του Μιλούνοβιτς στις πλευρές με τον Μπαργκάν, ενώ ο Ιλιτς διατηρήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν έκανε το ίδιο λάθος

Σε αντίθεση με τον αγώνα στη Λαμία, ο ΑΡΗΣ αυτή τη φορά δεν φοβήθηκε το παιχνίδι, περιμένοντας τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά και δεν επέτρεψαν τον Απόλλωνα να φτάσει εύκολα στην περιοχή του Διούδη, με το πρώτο δεκάλεπτο να έχει πολλές μονομαχίες και να στερείται ρυθμού.

Στον Απόλλωνα η πρώτη φάση

Εννιά λεπτά χρειάστηκε να περάσουν για να έρθει και η πρώτη ευκαιρία στο ματς, την οποία χρεώθηκαν οι γηπεδούχοι. Ο Κονέ γέμισε στην περιοχή με φάουλ και ο Μπαρτολίνι πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Διούδη.

Παυλίδης… σέρβισε. Ιλιτς «κέρασε»!

Η αποτελεσματικότητα στο πρέσινγκ του ΑΡΗ φάνηκε στ 14ο λεπτό, όταν και οι φλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στην πρώτη ουσιαστική φάση που δημιούργησαν. Ο Παυλίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Κονέ και βρήκε κάθετα τον Ιλιτς μέσα στην περιοχή, για να στείλει ο Σέρβος τη μπάλα στα δίχτυα του Ταΐρη και να κάνει το 0-1 νωρίς στο παιχνίδι.

Στο ίδιο τέμπο ο ΑΡΗΣ, απάντησε με αλλαγή ο Μάντζιος

Παρά το γκολ που πέτυχε, ο ΑΡΗΣ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, με καλή ισορροπία ανάμεσα στο υψηλό πρέσινγκ και την αμυντική λειτουργία του, που δεν επέτρεπε στον Απόλλωνα να δημιουργήσει φάσεις. Για αυτό και ήρθε η γρήγορη αλλαγή τακτικής από τον Ακη Μάντζιο, ο οποίος στο 30′ πέρασε τον Πετρόπουλο ως δεύτερο φορ στο παιχνίδι.

Δεύτερη φάση, δεύτερο γκολ!

Στο 32′ ο ΑΡΗΣ δημιούργησε τη δεύτερη φάση του στον αγώνα, στην οποία μάλιστα ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, σε μία αδράνεια της άμυνας του Απόλλωνα. Μετά από γέμισμα του Ρόβα, ο Ντούνης κατέβασε όμορφα μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε τον Μπαρτολίνι, με δυνατό σουτ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους «κιτρινόμαυρους».

Αλλαγή σκηνικού ελέω… Ντούνη

Τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον ΑΡΗ με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό έγινε εξαιτίας του Ντούνη. Ο 23χρονος εξτρέμ αντίκρισε μία… ανόητη δεύτερη κίτρινη στο 47′ γκαι έτσι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες και έδωσε στον Απόλλωνα ελπίδες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Κάτι που έκανε έξι λεπτά αργότερα.

Ο Αλμπάνης με δυνατό σουτ μείωσε για τους γηπεδούχους και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, το οποίο στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου μέρους ήταν μονόλογος της ομάδας του Μάντζιου. Οποτε χρειάστηκε όμως ο Διούδης ήταν εκεί για να κρατήσει το 1-2.

Επέστρεψαν τα οφσάιντ… ανακάλυψη 

Μία φάση που ίσως να έκρινε και αρκετά όσον αφορά το αποτέλεσμα του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 65′ , ο βοηθός… ανακάλυψε οφσάιντ κατά του ΑΡΗ, την ώρα που ο Παυλίδης έφευγε από σωστή θέση απέναντι στον Ταιΐρη.

«Εμφραγμα» στις καθυστερήσεις

Και ενώ ο ΑΡΗΣ μπόρεσε να βγάλει ένα ημίχρονο κρατώντας το προβάδισμα, η πίεση του Απόλλωνα απέδωσε καρπούς. Λυτρωτής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ντάσιος, ο οποίος με αριστερό σουτ εντός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη και τον ΑΡΗ στο καναβάτσο… 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

ΒΟΗΘΟΙ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας)

4ος: Γιώργος Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’+1′ Δεληζήσης, 77′ Διαμαντόπουλος, 82′ Κονέ, 89’Ντάσιος/40′, 47 Ντούνης, 89′ Tάτος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 47′ Ντούνης, 95′ Πετρόπουλος

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης, Σόουζα, Ταυλαρίδης, Ρόβας, Ντούνης Παυλίδης, Ιλιτς (66΄Ιντζίδης), Πίτου (52′ Καράμπελας), Μπαργκάν (83′ Τάτος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ακης Μάντζιος): Ταΐρης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Πάνος (70′ Ρομάνο), Κάσος (46′ Αλμπάνης), Ομπόντο (30′ Πετρόπουλος), Διαμαντόπουλος, Κονέ, Σιατραβάνης

Προτεινόμενα Άρθρα