Ελληνικός «εμφύλιος» στη Λισαβόνα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύσκολη αποστολή για τους Γερμανούς επί πορτογαλικού εδάφους

Δικά μας παιδιά, που διαπρέπουν στο εξωτερικό, θα βρεθούν αντιμέτωπα απόψε στους «16» του Champions League και την πρώτη μονομαχία μεταξύ Μπενφίκα και Ντόρτμουντ.

Η Μπενφίκα, με βασικό τον Κώστα Μήτρογλου και αναπληρωματικό (και στο όριο των καρτών) τον Ανδρέα Σάμαρη φιλοξενεί στο «Ντα Λους» τη Ντόρτμουντ του αναντικατάστατου Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Οι γηπεδούχοι, που προπορεύονται στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά και το 3-0 επί της Αρούκα, ψάχνουν την ευρωπαϊκή υπέρβαση παρότι θα αναγκαστούν να παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο Ζίφκοβιτς, τον τραυματία Λισάντρο Λόπες και πιθανώς τον Ζόνας. Στον αντίποδα, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έκανε τεράστιο πισωγύρισμα χάνοντας με 2-1 από την ουραγό Ντάρμσταντ και είναι πέμπτη στην Bundesliga. Οι τραυματίες Γκέτσε και Μπέντερ είναι εκτός μάχης, ενώ ερωτηματικό είναι ο Ρόντε.

«Αετοί» και Βεστφαλοί είχαν τεθεί ξανά αντιμέτωποι στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών το 1963, με τους Γερμανούς να κυριαρχούν (5-0, 1-2).

Πιθανές συνθέσεις

Μπενφίκα (Βιτόρια): Έντερσον, Σεμέδο, Λουιζάο, Λίντελοφ, Ελισέου, Φέισα, Πίτσι, Σάλβιο, Καρίγιο/Αλμέιδα, Ζόνας, Μήτρογλου.

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Κάστρο, Γκερέιρο, Ντεμπελέ, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία).

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα