Αξιος της μοίρας του…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ιλιτς το γκολ για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου

Ιδανεικός αυτόχειρας… Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας άλλος τίτλος για τον ΑΡΗ και το παιχνίδι στον Αγροτικό Αστέρα, όπου έχασε ακόμη μία νίκη μέσα από τα χέρια του. 

Οι «κιτρινόμαροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, με την ομάδα του Ευόσμου και έχασαν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια τους να πλησιάζουν τις δύο πρώτες θέσεις.

Ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε στο 52′ με φοβερό τέρμα του Μπράνα Ιλιτς. Από εκεί και πέρα όμως επαναπαύτηκε σε αυτό το σκορ και από του… πουθενά οι γηπεδούχοι στο 86′ εφτασαν στην ισοφάριση με τον Φελίπε.  

Ετσι ξεκίνησε

Μία έκπληξη είχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Αναστόπουλος και αυτή ήταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο 59χρονος τεχνικός ξεκίνησε μαζί Τάτο και Πίτου με τον Παυλίδη να συμπληρώνει την τριάδα στα χαφ και τον Ρόβα να μένει εκτός αποστολής. Ο Τζανακάκης προτιμήθηκε αντί του Καράμπελα στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Μπούρμπο να διατηρείται στα δεξιά και το δίδυμο Ταυλαρίδη Ταυλαρίδη-Σόουζα μπροστά από τον Διούδη. Μπαργκάν και Μιλούνοβιτς ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ιλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Παιχνίδι δύναμης

Με εξαίρεση ένα σουτ του Τάι στο 8′ και την καλή κεφαλιά του Τάτου ένα λεπτό αργότερα που σταμάτησε ο Γιακουμής, το πρώτο μισάωρο του αγώνα δεν είχε να προσφέρει πολλά από πλευράς θεάματος. Ενα παιχνίδι με πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή και αρκετά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα το ματς να στερείται ρυθμού και φάσεων

Ανέβασε στροφές και… πέταξε ευκαιρίες

Από το 35′ και με την αλλαγή πλευρών Μιλούνοβιτς και Μπαργκάν, αριστερά και δεξιά, ο ΑΡΗΣ έγινε πιο δραστήριος μπροστά και άρχισε να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργήσει και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του στο πρώτο μέρος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπράνα Ιλιτς. Αρχικά στο 40′ ο Αργυρίου απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα σε προσπάθεια του Σέρβου, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα και από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έστειλε τη πάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.

Το καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος

Το γκολ τελικά για τον ΑΡΗ ήρθε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, από τον άνθρωπο που ήταν ο…. μοιραίος του πρώτου μέρους. Δηλαδή τον Μπράνα Ιλιτς. Ο Σέρβος από πολύ πλάγια θέση, έπιασε ένα φοβερό γυριστό σουτ και πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα.

Οπισθοχώρησε ο ΑΡΗΣ, πήρε μέτρα ο Αγροτικός

Οσο κυλούσαν τα λεπτά και κυρίως από υο 70′ και μετά, ο ΑΡΗΣ άρχισε να προσεγγίσει πιο αμυντικά το παιχνίδι, με τον Νεντίδη από την άλλη να ρίχνει στο ματς Πάτου-Βουτσιά και να φρεσκάρει αποτελεσματικά την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν πάλι πίσω και από του… πουθενά στο 86′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Φελίπε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Δεμερτζής (Πέλλας), Γιώργος Κεσίσογλου (Πέλλας)

4ος: Χαράλαμπος Αθανασίου (Άρτας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 69′ Γκέσιος, 90’+4΄Πάτο/72′ Νέτο, 79′ Ταυλαρίδης, 81′ Τάτος, 89′ Μπούρμπος

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Νεντίδης): Γακουμής, Μποτζίκος, Γκότοβος, Αργυρίου, Κουκόλης, Τάι, Τριανταφυλλάκος, Τεγούσης, Δεινόπαπας, Μέρντοβιτς (64′ Πάτο), Γκέσιος (82′ Φελίπε).

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Τζανακάκης (90′ Καπνίδης, Παυλίδης, Πίτου, Τάτος (84′ Ραούλ Μπράβο), Μιλούνοβιτς (65΄Νέτο), Μπαργκάν, Ιλιτς.

Προτεινόμενα Άρθρα