Γκέλα ολκής από Λαμία;

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Εφόσον εφαρμοστεί ο κανονισμός η Λαμία θα χάσει στα χαρτιά το ματς με την Σπάρτη και θα της αφαιρεθούν και 3 ακόμα βαθμοί!

Γκέλα ολκής από την Λαμία που μπορεί να δώσει μία τεράστια ανάσα στον ΑΡΗ, αλλά και άλλες ομάδες που φιλοδοξούν να ανέβουν στην Λίγκα. Στο σημερινό παιχνίδι με την Σπάρτη η Λαμία φέρεται να χρησιμοποίησε 6 παίκτες χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδας, κάτι που απαγορεύεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος που υπερισχύει του ΚΑΠ. Πιο συγκεκριμένα η Λαμία ξεκίνησε με τους Τζόκιτς, Όμο, Μπλάζιτς και Ντουρμισάι στην ενδεκάδα και την ώρα του ματς πέρασαν οι Βαντερσον και Ρότσα αντί Ματσούκα και Χριστοφιλέα με αποτέλεσμα να βρίσκονται μόνο 5 Έλληνες παικτες στο γήπεδο, ενώ ο κανονισμός αναφέρει ότι πρέπει να παιζουν 6 με δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες.

Οι 5 βέβαια είναι ξένοι, ενώ ο Ντουρμισάι που έχει μεν ελληνική ταυτότητα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αφού είναι διεθνής με την εθνική Αλβανίας. Είναι δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΝΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στην φετινή υπόθεση-δεδικασμένο όπου υπήρξε τιμωρία για τον ίδιο λόγο. 

Η ποινή είναι μηδενισμός και -3 κάτι που σημαίνει ότι η Λαμία θα χάσει 6 βαθμούς. Ήδη οι παίκτες της Σπάρτης πανηγύριζαν στα αποδυτήρια για το γεγονός ότι…κέρδισαν ενώ είχαν χάσει! Παράλληλα ήδη ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΟΦΗ έχουν εκφράσει την πρόθεση να καταθέσουν ένσταση, ενώ ο ΑΡΗΣ έχει γνώση του θέματος- άλλωστε συνεργάζεται με το νομικό κ. Λίβα που κέρδισε την αντίστοιχη υπόθεση της Δόξας Δράμας με την Καλαμαριά-και θα πράξει ότι θεωρεί καλύτερο για την ομάδα και τα συμφέροντά της. Προσέξτε το σημείο κλειδί είναι ότι η προκήρυξη της football league ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ του ΚΑΠ που στηρίζεται η Λαμία. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Κάθε ομάδα με έννομο συμφέρον μπορεί να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών. Να σημειώσουμε ότι ακριβώς την ίδια…γκέλα είχε κάνει ο Μπάμπης Τεννές και πέρσι στον Απόλλωνα!!!

Μένει να δούμε την εξέλιξη και φυσικά αν θα προκύψει κάποιο παραθυράκι… σκανδάλου. Εξελίξεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Σπάρτη μιας και δικαίωμα ένστασης έχουν και όλες οι άλλες ομάδες.

Προτεινόμενα Άρθρα