Τραγικοί…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Συνεχίζουν να χάνουν έδαφος οι «κιτρινόμαυροι»

Απλά τραγικός… Δεν μπορείς να πει τίποτε άλλο για αυτό τον ΑΡΗ. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου «πέταξε» ακόμα δύο βαθμούς στο 0-0 με τη Σπάρτη και πλέον θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την άνοδο της στη Super League.

Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που σωστά δεν δόθηκε στο πρώτο μέρος, το οποίο ήταν σχετικά καλό για αυτούς. Παρόλα αυτά, με την εμφάνιση τους στην επανάληψη, έδωσαν δικαίωματα και έκαναν τη Σπάρτη να φαίνετα ως η αδικημένη του αγώνα. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Νίκος Καράμπελας ήταν το νέο πρόσωπο στη ενδεκάδα, σε σχέση με το σχήμα του Ευόσμου. Ο 30χρονος μπακ επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Ταυλαρίδη, Σόουζα, Μπούρμπο να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα και το Διούδη στο τέρμα. Ο Παυλίδης ήταν ο χαφ μπροστά από τα στόπερ, με τους Τάτο-Πίτου να είναι οι δύο εσωτερικοί χαφ. Μιλούνοβιτς-Μπαργκάν ξεκίνησαν στις πλευρές και ο Ιλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ξεκίνησε άσχημα, «ανέβηκε» μετά το 20′

Αν εξαιρέσει κανείς το γκολ-οφσάιντ του Μιλούνοβιτς στο 3ο λεπτό, λίγα πράγματα υπάρχουν για να θυμάται κάποιος το πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Ενας ΑΡΗΣ που δυσκολευόταν να βρει χώρους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Σπάρτης, «πουλώντας» παράλληλα εύκολα τη μπάλα, είτε με λάθη είτε μα αχρείαστες μακρινές μεταβιβάσεις. Για αυτό και η πρώτη ευκαιρία της ομάδας ήρθε έπειτα από το 25 λεπτά αγώνα, όταν ο Μιλούνοβιτς πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Καράμπελα αλλά δεν σημάδεψε σωστά.

Διπλή φάση και διπλό «όχι» από Μελίσσα

Η ομάδα του Αναστόπουλου άρχισε να αξιοποιεί κάπως καλύτερα τους λιγοστούς χώρους που έδιναν οι γηπεδούχοι, βάζοντας περισσότερο τη μπάλα κάτω και στο 30′ είχε την καλύτερη στιγμή της στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ιλιτς γέμισε από τα δεξιά, με τον Μελίσσα να αποκρούει αρχικά την προσπάθεια του Μιλούνοβιτς και εν συνέχεια το κοντινό γυριστό σουτ του Μπαργκάν.

Δίκαια παράπονα ΑΡΗ από τον ρέφερι

Στο 31′ σημειώθηκε μία ξεκάθαρη παράβαση με πρωταγωνιστή τον Σόουζα. Ο Γιαννίτσης τραβούσε παρατεταμένα τον Πορτογάλο εντός περιοχής και εν συνεχεία ο Μελίσσας βγήκε και τον… γκρέμισε, σε μία πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι που ο Διαμαντόπουλος όμως λανθασμένα δεν υπέδειξε.

«Φάντασμα» στο δεύτερο ημίχρονο

Ο,τι καλό πήγε ο ΑΡΗΣ να οικοδομήσει στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους, το… γκρέμισε στο δεύτερο. Η ομάδα έριξε κατακόρυφα την απόδοση της και σε συνδυασμό με το άγχος που μεγάλωνε όσο κυλούσε ο χρόνος, πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή εμφάνιση της, με συνεχόμενα λάθη και έλλειψη δημιουργίας. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η πρώτη φάση του ΑΡΗ στην επανάληψη ήρθε με ένα μακρινό σουτ του Μπούρμπου στο 79′ που δεν είχε τύχη. Η Σπάρτη πατούσε καλύτερα και στο 83′ λίγο έλειψε να σκοράρει κιόλας, αλλά ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπουντόπουλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Γιώργος Κουντουρέλης (Αθηνών), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)

4ος: Νίκος Ρατσιάτος (Αργολίδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 47′ Μπανούσης, 64′ Αναστασάκος, 69′ Σιώπης, 87′ Γιαννίτσης/33′ Σόουζα, 40′ Μπούρμπος, 73′ Ταυλαρίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου):  Μέλισσας, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος (40′ Οικονομόπουλος) , Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Σιώπης, Ηλιόπουλος (71′ Μουζακίτης), Αναστασάκος, Μπουντόπουλος (90′ Κατσίκης), Φράγκος

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Καράμπελας, Παυλίδης, Πίτου (86′ Ανάκογλου), Τάτος, Μπαργκάν (46′ Ντούνης), Μιλούνοβιτς (68′ Καπνίδης), Ιλιτς.

Προτεινόμενα Άρθρα