Ο,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο… μήνας του μέλιτος και η φετινή ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα

«Ο,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο» τραγουδούσε το 1967 ο Σπύρος Σκορδίλης, «ντύνοντας» μουσικά την ταινία «Όταν οι γυναίκες αγαπούν». Ένα διαχρονικό τραγούδι που ίσως θα μπορούσε να «ντύσει» το δεύτερο μέρος της σχέσης ΑΡΗ-Αναστόπουλου. Και αυτή ωραία άρχισε, αλλά τελείωσε με πόνο.

Από τη μία ο πόνος του «Αναστό» που απέτυχε, κόντρα στον πόνο ενός ανθρώπου που τον στήριξε όσο λίγοι θα έκαναν. Στο τέλος όμως δεν δικαιώθηκε.

Για δεύτερη φορά, ο Νίκος Αναστόπουλος αποτελεί παρελθόν για τον ΑΡΗ και το AllAboutARIS θυμάται την πορεία του 59χρονου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας.

H αρχή

Τον Σεπτέμβριο του 2015 και με την ομάδα να ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν της στη Γ’ Εθνική, ο Θεόδωρος Καρυπίδης αναλαμβάνει ως έφορος και ψάχνει τον άνθρωπο που θα πάρει τα… κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος. Ο διαφαινόμενος «γάμος» με τον Χριστόπουλο δεν υλοποιείται και έτσι στο «κάδρο» μπαίνει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο Καρυπίδης ταξιδεύει στην Αθήνα και ξεκινάει έναν κύκλο επαφών με τον «αλενατόρε». Επαφές που κράτησαν πέντε ημέρες μέχρι να δώσουν τα χέρια και να πέσουν οι υπογραφές.

Ενας γύρος… όλη η άνοδος

Χρόνος για σχεδιασμό του ρόστερ δεν υπήρχε και έτσι ο Καρυπίδης πήρε πάνω του το μεγαλύτερο κομμάτι της στελέχωσης, δίνοντας στον Αναστόπουλο ένα πολυτελέστατο ρόστερ για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής. Ενα ρόστερ το οποίο υπό τις οδηγίες του «Αναστό», φέρνει τον ΑΡΗ στην κορυφή της βαθμολογίας και με διαφορών δέκα βαθμών από τη 2η θέση, στο φινάλε του 1ου γύρου. Μαθηματικά η άνοδος δεν είχε έρθει ακόμα, όμως δεν χανόταν με τίποτα.

«Φέτος έχουμε ανέβει από του Αγίου Νικολάου»

Οι ατάκες του «Αναστό» πάντα μένουν χαραγμένες στις μνήμες όλων. Ιδανικό παράδειγμα αποτελεί εκείνη που είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Μάρτιο του 2016 αναφερόμενος στον ΑΡΗ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «φέτος έχουμε ανέβει από του Αγίου Νικολάου». Και εδώ που τα λέμε, δεν είχε κι άδικο…

Ο δικός του ΑΡΗΣ

Το καλοκαίρι που ακολούθησε, ο Νίκος Αναστόπουλος κλήθηκε για πρώτη φορά ως προπονητής του ΑΡΗ και σε μία από τις λίγες στην προπονητική του καριέρα, να φτιάξει μία ομάδα που θα φέρει τη δική του «σφραγίδα». Με δικές του εισηγήσεις αλλά και ποιοτικές προσθήκες που ανέλαβε προσωπικά ο Θεόδωρος Καρυπίδης, δημιουργήθηκε πανάκριβο και ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας, ανοίγοντας την όρεξη αρκετών για την πορεία της ομάδας.

Ο μήνας του μέλιτος, τελείωσε

Στα φιλικά προετοιμασίας η ομάδα φαίνεται ότι ακόμα «ψάχνεται», όμως ο Αναστόπουλος διαβεβαίωνε τους πάντες ότι στο ξεκίνημα της σεζόν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Τα πρώτα αποτελέσματα όμως, δεν τον δικαίωσαν. Ο ΑΡΗΣ φέρνει δύο ισοπαλίες με Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακό. Αποτελέσματα που έφεραν και τις πρώτες γκρίνιες.

Το σερί που έριξε τους τόνους

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος μέσα στον Νοέμβριο, ο ΑΡΗΣ αρχίζει να εμφανίζεται πιο αποτελεσματικός. Ενα σερί πέντε νικών, επαναφέρει τη ηρεμία στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος και βάζει προσωρινά στην άκρη την όποια αμφισβήτηση υπήρχε από τον κόσμο.

Και πάλι γκρίνια

Το 2017 ξεκίνησε με μία… κακή ήττα στην Καλλιθέα, ήρθε όμως γρήγορα το 1-1 με τον Ολυμπιακό για να προλάβει να «εξουδετερώσει» όποια γκρίνια πήγε να δημιουργηθεί. Δεν έγινε όμως το ίδιο και στη Λαμία.

Ο ΑΡΗΣ ηττάται με 1-0 από τους Φθιωτούς. Σε ένα παιχνίδι όπου ακόμα και τα… εγκλήματα του Καλογερόπουλου δεν ήταν δυνατά να καλύψουν την κάκιστη παρουσία του ΑΡΗ.

Ούτε στη Ριζούπολη

H ομάδα είχε την ευκαιρία να… ρεφάρει κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Και για ένα ημίχρονο τουλάχιστον, αυτό έδειξε ότι πάει να κάνει. Στην επανάληψη όμως και μετά την αποβολή του Ντούνη, οι εικόνες μαζικής άμυνας επέστρεψαν, η… ατυχία έβαλε το χεράκι της και έτσι ήρθε ακόμη μία «γκέλα».

Ο Εύοσμος και οι άστοχες δηλώσεις

Ο ΑΡΗΣ πάει στο «Δημήτρης Κοντικάκης» με το κλίμα να είναι αρκετά βαρύ και τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα. Η έμπνευση του Ιλιτς στις αρχές της επανάληψης έβαλε τους «κιτρινόμαυρους» σε θέση οδηγού, αλλά μέχρι εκεί. Ο ΑΡΗΣ σταμάτησε να απειλεί μπροστά και σε μία ανύποπτη φάση ο Αγροτικός Αστέρας πέτυχε ένα γκολ που έφερε μία νέα απώλεια βαθμών και… φούντωσε ακόμα περισσότερο το κύμα αμφισβήτησης προς τον Αναστόπουλο.

Ο τεχνικός του ΑΡΗ προκάλεσε ακόμα περισσότερες αντιδράσεις μετά το τέλος του αγώνα πάντως και με τις δηλώσεις του, «Δεν θα τα βάψουμε μαύρα», έχουμε ακόμη έναν γύρο μπροστά μας» ή δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι». Πλέον λειτουργούσε υπό πίεση και αυτό ήταν φανερό.

Το τέλος γράφτηκε… λακωνικά

Η τελευταία ευκαιρία του Αναστόπουλου -όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος- ήταν στη Σπάρτη. Εκεί όπου ο ΑΡΗΣ πραγματικά δεν μπορούσε να κρυφτεί πίσω από καμία δικαιολογία, πέραν ενός πέναλτι που δεν δόθηκε στον Σόουζα. Κάκιστη εικόνα, μηδέν φάσεις στο δεύτερο μέρος και ένα 0-0 που αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο Θεόδωρος Καρυπίδης να πάρει τη δύσκολη απόφαση και να απομακρύνει τον Αναστόπουλο από τον πάγκο της ομάδας.

Ηταν μία σχέση που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, αλλά τελείωσε άσχημα. Ηταν η δεύτερη ευκαιρία του Αναστόπουλου στο ΑΡΗ, την οποία όμως «πέταξε» με την κακή διαχείριση του, όπως κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ολα όμως κάποτε τελειώνουν. Αλλωστε ο ερχομός ενός προπονητή ή παίκτη σε μία ομάδα, σηματοδοτεί πάντα και την έναρξη του τέλους για αυτόν. Δυστυχώς όμως τόσο για την ομάδα όσο και για τον προπονητή, έγινε τώρα…

Προτεινόμενα Άρθρα