Πήρε το ντέρμπι η Σαμπντόρια

από AllAboutARIS

Δυο στα δυο φέτος για την Σαμπντόρια

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε παρά μόνο το γόητρο. Και η προοπτική του να γραφτεί ιστορία, τουλάχιστον από την πλευρά των Μπλουτσερκιάτι. Ο Μάρκο Τζαμπάολο και οι παίκτες του ήθελαν να χαρίσουν τη χαρά του 2×2 επί της Τζένοα στους οπαδούς τους και τα κατάφεραν για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1960! Με τον Λουίς Μουριέλ να πραγματοποιεί την καλύτερη του σεζόν στην Ιταλία, με 10 γκολ και 5 ασίστ ως τώρα, η Σαμπ πήρε το ντέρμπι και ανέβηκε στην 9η θέση, αφήνοντας στην 15η την Τζένοα.

Η πρώτη καλή φάση του ντέρμπι ήταν στο 9′ για την Σαμπντόρια με τον Μουριέλ, για να ακολουθήσουν δύο ευκαιρίες της Τζένοα μέσα σε ένα λεπτό. Αρχικά με τον Σιμεόνε στο 18′ και αμέσως μετά, στο 19′, με τον Πινίγια, με τον Βιβιάνο να λέει «όχι» και στους δύο! Το ματς είχε πάθος, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά δεν είχε πολλές φάσεις, με το παιχνίδι να παίζεται βασικά στο κέντρο. Εκεί έκαναν τα περισσότερα λάθη και οι δύο πλευρές, με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ.

Αυτό θα μπορούσε να μπει νωρίς στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 51′, αν η μπάλα δεν πήγαινε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την σουτάρα (με το αριστερό) του Μουριέλ από τα 25 μέτρα. Οι Μπλουτσερκιάτι απείλησαν και στο 56′ με τον Κουαλιαρέλα, ο οποίος γύρισε και σούταρε άουτ, έχοντας γενικά καλύτερη εικόνα από τους Ροσομπλού. Η ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο είχε περισσότερη ηρεμία και αυτό φάνηκε και στο 71′, όταν ο Μουριέλ έκλεψε από τον Μουνιός, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-1! Σκορ που έμεινε ως το τέλος αφού οι Ροσομπλού δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν, όσο κι αν το ήθελαν.

Προτεινόμενα Άρθρα