"Να σταματήσουν ν΄ ασχολούνται με τη φυσική κατάσταση"

από AllAboutARIS

"Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα βγει κατηγορία, αν πάρει όλα τα ματς που απομένουν", σχολίασε ο πρώην ποδοσφαιριστής των "κίτρινων"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, Γιώργος Κολτσίδας, μίλησε για το χθεσινό ματς με τον Κισσαμικό, τις αποδοκιμασίες στο τέλος, αλλά και τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος από όσους φορούν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Κολτσίδας στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” και τον Libero 107,4.

Για την εικόνα στο χθεσινό ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή. Ίσως αυτή οφείλεται στην ψυχολογία, στη διαφορά βαθμών, στα γενικά προβλήματα με την αγωνιστική κατάσταση και όλα τα παραπάνω δεν σου αφήνουν το περιθώριο να φύγεις με το χαμόγελο, πέρα από την ικανοποίηση,ότι κερδίσαμε

Η ομάδα πρέπει να μαζεύει τους βαθμούς, γιατί είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι αν η ομάδα κερδίσει όλα τα ματς, θα βγει κατηγορά. Αυτό είναι εύκολο να το λες. Η εικόνα της ομάδας, όμως, δείχνει το ακριβώς αντίθετο αυτήν την χρονική στιγμή. Θέλω να σταθώ σε κάτι: ποτέ, όταν παίζεις ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να είσαι απόλυτος σε αυτά που λες. Όπως π.χ. όταν λένε ότι δεν έχουμε ή έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που αμείβονται. Ο ποδοσφαιριστής οφείλει να είναι έτοιμος την Κυριακή να δώσει το 100% και να πάρει αυτά που θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Θέλω να πω ότι καλό είναι να λέμε ότι ‘δεν έχω φυσική κατάσταση’, αλλά δεν είναι πανάκεια για να λέμε ότι δεν μπορεί η ομάδα.

Η ομάδα πρέπει να βρει τον τρόπο να παίρνει τους αγώνες με σωστή διαχείριση, από πλευράς του προπονητή, είτε φυσικής κατάστασης είτε τακτικής, γιατί αν ο ΑΡΗΣ κερδίσει όλα τα παιχνίδια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγει. Να σταματήσουν ν΄ ασχολούνται με τη φυσική κατάσταση».

Για το α΄ ημίχρονο και το αν είδε κάποιες διαφοροποιήσεις στον τρόπο παιχνιδιού και στη φιλοσοφία: «Πρόσεξα ότι υπήρχε διαφορετική διάθεση στα παιδιά. Το σχήμα δεν νομίζω ν΄ άλλαξε και δεν μπορεί ν΄ αλλάξει. Έβαλε κάποιους παίκτες σε διαφορετικές θέσεις και μπήκαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Χαριτωνίδης, που έπαιξαν μετά από καιρό. Ο ΑΡΗΣ, κακά τα ψέματα, στο ξεκίνημα των αγώνων είχε καλή αγώνα. Το πρόβλημά του ήταν όσο περνούσε ο χρόνος. Αυτό που περιμένω είναι η έλευση του νέου τεχνικού να φέρει νέο αέρα στα αποδυτήρια και τα παιδιά να λειτουργούν διαφορετικά. Το κακό είναι ότι στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, η ομάδα δεν είχε καλή εικόνα και σχεδόν άφησε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην αντίπαλη ομάδα, η οποία δεν πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει κάτι.

Ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να είναι παθητικός στο Χαριλάου. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση».

Για τη συνέχεια: «Χρειάζονται δυνάμεις και ψυχή στα ματς που απομένουν. Ελπίζω να είναι όλοι καλά και να δίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι δεν έχουμε κάνει προπόνηση».

Για τον Νίκο Καρύδα: «Είναι αξιόλογος άνθρωπος. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις μαγικά. Μπορεί να κάνει μια σωστή διαχείριση και να έχει βελτίωση η ομάδα προς το καλύτερο. Δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Ίσως να δώσει και λίγο παραπάνω η ψυχολογία, ίσως και κάποιοι παίκτες να δώσουν παραπάνω. Έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια και με αυτήν την εικόνα δεν πάμε πουθενά. Ίσως χρειαστεί και ένα rotation, επειδή ακολουθούν ματς Τετάρτη-Κυριακή».

Για την αλλαγή προπονητή: «Δεν είναι Δεν είναι ένας παράγοντας, υπάρχει η καθημερινή τριβή με τους ποδοσφαιριστές με τη διοίκηση, με τους ανθρώπους της ομάδας. Δεν ξέρουμε τι γινόταν. Εκ του αποτελέσματος μιλάμε. Μερικές φορές μία αλλαγή γίνεται όχι μόνο για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Στο γήπεδο, η ομάδα δεν είχε την εικόνα που έπρεπε. Αν είχε, όμως, λίγο τύχη σε κάποια παιχνίδια, ίσως μιλούσαμε διαφορετικά τώρα. Με βάση κάποια αποτελέσματα, που είχε, φαινόταν πως η ομάδα πήγαινε για άλλες… πολιτείας».

Για τη φανέλα του ΑΡΗ: «Είναι ιδιαίτερη και η ομάδα και ο κόσμος και οι απαιτήσεις. Πρέπει να υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά σ΄ έναν ποδοσφαιριστή, πρέπει ν΄ αντέχει και στην πίεση. Ο ΑΡΗΣ έχει μεγάλες απαιτήσεις. Η Β΄ Εθνική δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλά είναι αγώνες, που πρέπει να κερδίζονται κάθε Κυριακή. Να υπάρχει, δηλαδή, ένα κράμα σ΄ έναν ποδοσφαιριστή: να έχει καρδιά! Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, γιατί πιστεύει στην ομάδα και γι΄ αυτό αποδοκίμαζε τους ποδοσφαιριστές χθες. Το ν΄ αποδοκιμάζεις έναν ποδοσφαιριστή, γιατί δεν είχε καλή απόδοση, σημαίνει ότι περίμενες να παίξει παραπάνω. Πρέπει, όμως, να τους στηρίξουμε».

Για τους αντιπάλους του ΑΡΗ στην κούρσα της ανόδου: «Τα Τρίκαλα είναι σε ανοδική πορεία, ενδεχομένως να ζητήσουν απ΄ όλα τα ατς . Και ο Απόλλων Σμύρνης, δεν μπόρεσε να κερδίσει στα τελευταία ματς. Ας πούμε ότι μπορεί να βρεθεί και κάποια Κυριακή, που οι αντίπαλοί μας θα έχουν πιο δύσκολο έργο και δεν θα πάρουν τους βαθμούς, που θέλουν».

Προτεινόμενα Άρθρα