«Τα όσα αναφέρει ο ΑΡΗΣ στην ένσταση είναι πολύ εύκολο να επαληθευτούν»

από AllAboutARIS

«Οι φίλοι του ΑΡΗ ανάλογα με την ηλικία που έχουν μπορούν ανά πενταετία να μνημονεύσουν και μια απόφαση σκάνδαλο»

Στην εκπομπή του AllAbutARIS on AIR φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Μαστροθύμιος, ένας από τους νομικούς του ΑΡΗ που απασχολούνται με την υπόθεση της Λαμίας και μίλησε για αρκετά θέματα γύρω από τα σημερινά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν αλλά και την ροή της υπόθεσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Από τη στιγμή που διαβιβαστικέ εγγράφως ήδη από τις 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή δυο μέρες μετά την δική μας ένσταση και μια μέρα μετά την ένσταση του ΟΦΗ και οι δυο ενστάσεις ήταν εντός του χρονικού πλαισίου. Από το Πειθαρχικό όργανο της Football League προς τον  εισαγγελέα, μέχρι και σήμερα το μεσημέρι αργά δεν υπάρχει εν γνώσει μας ούτε κάποια πρωτόκολλο που να θέτει την υπόθεση στο αρχείο, ούτε οποιαδήποτε σχετική επιβεβαίωση, ούτε από τον Αθλητικό Εισαγγελέα».

«Δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να ενημερώσει προφορικά τους διαδίκους ή όπως φημολογείται τους δημοσιογράφους. Δεν μπορώ να φανταστώ δικαστικό λειτουργό πριν εκδώσει οποιαδήποτε διάταξη ή καταλήξει στις ενέργειες του να ενημερώνει προφορικά τους διαδίκους. Δεν μπορώ να δεχτώ την πιθανότητα να έχει ενημερώσει προφορικά δημοσιογράφους για το τι πρόκειται να γίνει».

«Στο τηλέφωνο πάντως δεν υπάρχει ούτε κάποιο έγγραφο που έχει σταλεί προς της Football League».

Για το ότι όλο αυτό είναι ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ:

«Εδώ και τουλάχιστον ένα τρίωρο προσπαθώ να καθησυχάσω γνωστούς μου Αρειανούς που με παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν και να διαστρώσουν αυτή την μη πληροφορία. Δεν είναι καν ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και ακολουθεί κάποιους κανόνες δεοντολογίας. Η διασταύρωση των πληροφοριών είναι βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας».

Για το ότι όλο το ζήτημα παραμένει ακόμη σε επίπεδη φημολογίας:

«Όταν δεν έχουμε ένα πολυπρόσωπο όργανο και έχουμε έναν Εισαγγελέα είναι δυνατόν να μην έχουν πληροφορηθεί την όποια εξέλιξη οι άμεσα εμπλεκόμενοι;

Για το ότι τόσο ο ΑΡΗΣ όσο και ο ΟΦΗ έχουν στείλει στην Αθήνα δικηγόρους και έχουν πάει να συναντήσουν τον κ.Σιμιτζόγλου:

«Από την περασμένη Παρασκευή μόνο η ταμπέλα «ΠΑΕ ΑΡΗΣ» δεν υπάρχει έξω και από την εισαγγελέα και από την ΕΠΟ. Μόνο αυτό δεν έχει γίνει».

Για το αν είναι περίεργο που δεν έχει εμφανιστεί ο κ.Σιμιτζόγλου στην Εισαγγελία:

«Δεν θα το έλεγα περίεργο. Δεν γνώριζε ούτε τον φόρτο εργασίας του, ούτε τίποτα. Αυτό λίγο που φέρνει σύννεφα και σκιές είναι ότι από τις 23 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει μια απάντηση, μια συγκεκριμένη θέση. Πιστεύω  ένα πενθήμερο ήταν αρκετό για να πάρει κάποια θέση ο Εισαγγελέας».

Για το που στηρίχτηκε ο Δικαστής της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και έστειλε το διαβιβαστικό ερώτημα στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα:

«Αυτό είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Στα χέρια μας αντίγραφο διαβιβαστικού που να δικαιολογεί τις διατάξεις του διαβιβαστικού που στάλθηκε προς τον τον Εισαγγελέα δεν έχουμε. Αν προέκυπτε από κάποια διάταξη του ΚΑΠ δεν θα χρειαζόταν όλο αυτό. Επειδή δεν υπάρχει κάτι σχετικό και από ότι είδαμε δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να πάρουμε στα χέρια μας το διαβιβαστικό, ώστε να δούμε που βασίζεται η συγκεκριμένη ενέργεια».

«Η συγκεκριμένη διάταξη δεν αναφέρεται σε περιστάσεις ξεκάθαρης αρμοδιότητας. Τα όσα αναφέρει ο ΑΡΗΣ στην ένσταση είναι πολύ εύκολο να επαληθευτούν από το φύλλο αγώνα, να δει ποιοι συμμετείχαν και να προχωρήσει την υπόθεση».

Για το τι θα συμβεί με την δημοσιοποίηση της διάταξης του κ.Σιμιτζόγλου:

«Θα μπορούσε και να μην απαντήσει καθόλου, αλλά θα μπορούσε να απαντήσει και πλήρως αιτιολογημένα. Η σωστή απάντηση είναι ότι δεν είναι ο αρμόδιος να εξετάζει τέτοιες διατάξεις, προφανώς έχουμε εμπρόθεσμες ενστάσεις, προφανώς έχουμε μπροστά μας το νόμο του ΚΑΠ και έτσι επιστρέφω τον φάκελο στον αρμόδιο να τον εξετάσει».

«Εκεί που συμφωνούμε όλοι είναι ότι θέλουμε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς αυτό θα συμφέρει και στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Η απόφαση θα μπορούσε να είχε εξεταστεί ήδη και αν ακολουθούνταν αυτή η διαδικασία κανείς δεν θα μουρμούριζε σήμερα».

Για το ότι η καθυστέρηση φέρνει γκρίνια προς του τους φορείς αποφάσεων:

«Ήρθε η ώρα να δούμε ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που η πολιτεία ήθελε να έχει. Πρέπει να δει ο κόσμος ότι κάτι αλλάζει. Σε περιπτώσεις όπως του ΑΡΗ και της Λαμίας υπάρχουν ισχυρά κίνητρα. Και η Λαμία έχει έντονο συμφέρον να απορριφθεί η ένσταση και ο ΑΡΗΣ έχει ισχυρό συμφέρον να γίνει δεκτή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα έπρεπε ο Αθλητικός Δικαστής να παρεμβαίνει και απονέμει το δίκιο, σε τόσοι αντικρουόμενα συμφέροντα».

Για τον κόσμο του ΑΡΗ που έρχονται αρνητικές σκέψεις στο μυαλό:

«Οι φίλοι του ΑΡΗ ανάλογα με την ηλικία που έχουν μπορούν ανά πενταετία να μνημονεύσουν και μια απόφαση σκάνδαλο».

Για τον αν υπάρχει η δυνατότητα ΑΡΗΣ και ΟΦΗ να κυνηγήσουν την υπόθεση περαιτέρω:

«Φυσικά και υπάρχει. Υπάρχουν παραλείψεις, αλλά υπάρχουν και ιεραρχία και συμφέροντα. Ενώ και οι τρεις διάδικοι ζητάνε την άμεση έκβαση της υπόθεσης, σε ζητήματα μεγάλων αντικρουόμενων συμφερόντων ευνοείται ξεκάθαρα η Λαμία από την καθυστέρηση. Υπάρχει ξεκάθαρα ζήτημα ζημίας. Για αυτό θέλουμε να δούμε το αιτιολογικό για να αποδειχθεί ότι καθένας έπραξε αυτό που όφειλε και ανέλαβε τις ευθύνες του. Ένα πρώτο φάουλ έχει γίνει με την καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης».

Για το τι αίσθηση έχει ο ίδιος:

«Δεν είναι θέμα αίσθησης. Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να αποκλείσω. Κάθε μέρα βλέπουμε τι έχουμε μπροστά μας. Στην αρχή και οι τρεις δικηγόροι του ΑΡΗ συμφωνήσαμε να μην συζητήσουμε την ουσία της ένστασης. Αυτού που πιθανολογούν ότι η υπόθεση θα μπει στο αρχείο δεν ισχύει. Σε καμία περίπτωση όμως μια εμπρόθεσμη ένσταση δεν γίνεται να μην εκδικαστεί. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα εκδικαστεί. Το θέμα είναι η στιγμή που θα εκδικαστεί. Γιατί έτσι ευνοείται μόνο η πλευρά της Λαμίας».

Προτεινόμενα Άρθρα