«Τα αδύνατα δυνατά για να βγει η ομάδα στην Α΄ Εθνική»

από AllAboutARIS

"Θα πρέπει να διαχωριστεί ο ρόλος των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο", σχολίασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ, Παναγιώτης Κατσιαρός, μίλησε για την εικόνα της ομάδας στα Τρίκαλα, για το τι φταίει και οι παίκτες δεν μπορούν ν΄ αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά και για τις αγωνιστικές που απομένουν.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κατσιαρός στην εκπομπή «AllAboutARIS ON AIR» και τον Libero 107,4.

Αναλυτικά:

Για το ματς με τα Τρίκαλα: «Δεν νομίζω ότι αισθάνθηκε κανείς καλά. Ήμασταν κακοί, δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, όπως γίνεται στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής χρονιάς. Δεν νομίζω ότι η ομάδα έχει πιάσει κάποια στάνταρ απόδοσης και ότι μπορεί να μας πείσει ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει τους στόχους της».

Για το αν περίμενε αυτό το πρόσωπο στη θεσσαλική πόλη: «Περίμενα ότι θα ήμασταν, όπως και στα προηγούμενα ματς. Δεν είδαμε κάτι διαφορετικά. Αυτό που είδαμε στα Τρίκαλα ήταν ο ΑΡΗΣ που είδαμε και στα προηγούμενα ματς, παρ΄ ότι κέρδιζε. Ακόμα και εκείνα που το σκορ δείχνει ότι τα κερδίσαμε εύκολα, δεν νομίζω ότι τα κερδίσαμε τόσο εύκολα».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού ΑΡΗ: «Έχουμε δείξει ότι δεν έχουμε συνοχή σαν ομάδα, δεν ξέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής τον ρόλο του μέσα σε αυτήν. Όταν τον ξέρεις, ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις και παίζεις μόνο για τη νίκη, που θα φέρει βαθμούς και θα σου φέρει το πρωτάθλημα. Το ζητούμενο φέτος δεν είναι να παίξουμε το καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Είναι να φτάσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος να είμαστε πρώτοι και να βγούμε κατηγορία. Κανείς δεν θέλει να θυμάται κάτι άλλο από τη Β΄ Εθνική».

Για το αν με τις αναφορές του κάνει παραπομπή στο έργο του προπονητή: «Φέτος έχει γίνει ένα ρόστερ, που σαν αξία είναι πολύ καλό. Ωστόσο, θα πρέπει να διαχωριστεί ο ρόλος των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο όσο απλό φαίνεται και είναι, γίνεται δύσκολο αν δεν κάνεις τα απολύτως απλά. Αυτό γίνεται στον φετινό ΑΡΗ. Η ομάδα έχει ποιότητα, έχει το καλύτερο ρόστερ. Ωστόσο, δεν αρκεί αυτό στα χαρτιά και στα ονόματα. Το θέμα είναι τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Όποτε παίξαμε για λίγο καλό ποδόσφαιρο, ήταν εκεί που βάζαμε τα γκολ και κερδίζαμε».

Για το αν υπάρχουν κάποιοι παίκτες, που δεν έχουν ανταποκριθεί: «Κάποιοι δεν έχουν μπει στο πετσί του ρόλου τους, δεν έχουν εγκλιματιστεί».

Για την αντικατάσταση στην τεχνική ηγεσία και αν αυτή έπρεπε να γίνει νωρίτερα: «Μιλάμε κατόπιν εορτής. Το νόημα είναι να δώσουμε όλοι να καταλάβουν στα παιδιά, αν και νομίζω ότι το έχουν καταλάβει, σε ποια ομάδα. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχουμε χάσει πολλά, με τον υποβιβασμό μας στην Γ΄ Εθνική, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν αναγνωρίζει τη δυναμική του ΑΡΗ. Θα πρέπει οι παίκτες να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να βγει η ομάδα στην Α΄ Εθνική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Για το αν υπάρχουν διαφορές με τους δύο πρωτοπόρους, Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία: «Ο ΑΡΗΣ τους έχει δώσει το δικαίωμα να προπορεύονται, καθώς δεν θεωρώ ότι υπάρχουν διαφορές. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ακόμα και τώρα ότι προλαβαίνουμε, αρκεί ν΄ αλλάξουμε την εικόνα μας. Έστω και στην ύστατη στιγμή, πρέπει να το καταλάβουμε. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, δεν έχουμε καμία τύχη. Στα παιδιά αυτά, που έχουν τις παραστάσεις που έχουν, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά μόνο η ψυχολογία. Είναι το πιο σημαντικό. Να νιώθουν ασφαλείς και να παίζουν μόνο και μόνο για να κερδίσουν. Τα παιδιά είναι δεδομένο ότι έχουν αξία, αλλά προφανώς κάτι άλλο τους ενοχλεί και δεν μπορούν ν΄ αποδώσουν».

Για το τι κάνει δύσκολο το «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους σημερινούς ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ: «Οι οπαδοί του ΑΡΗ είναι απαιτητικοί. Θέλουν στα πρώτα λεπτά η ομάδα τους να κερδίζει με 4-0, αν είναι δυνατό. Αυτό σήμερα δεν γίνεται. Το θέμα είναι διαχειριστούμε σωστά αυτήν την κατάσταση. Θα πρέπει η ομάδα στα πρώτα 30-40 λεπτά να σου δίνει την εντύπωση ότι σίγουρα θα σκοράρει και σίγουρα θα κερδίσει. Παλιότερα είχαμε ίσως περισσότερο ενθουσιασμό, ξεκινούσαμε διαφορετικά ένα παιχνίδι, δίναμε τα σημάδια μας στον κόσμο. Νομίζω ότι οι οπαδοί αν έβλεπαν αυτήν την προσπάθεια, θα μπορούσαν και αυτοί να βοηθήσουν».

Για το γεγονός ότι ο Τάτος έλειπε από τα σημαντικά ματς με τους πρωτοπόρους: «Ο Τάτος είναι βαρόμετρο για την κατηγορία, γιατί μπορεί να σου δώσει ένα παιχνίδι από το πουθενά. Όταν μιλάμε για το ρόστερ και λέμε ότι έχουμε 26-27 παιδιά, δεν θα πρέπει να φαίνεται τόσο πολύ η απουσία του. Σίγουρα, ο καλός  Τάτος είναι χρήσιμος σε οποιαδήποτε ομάδα, όχι μόνο στη Football League αλλά και στη Super League».

Για τον κόσμο: « Αν ο κόσμος δεν στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών, θα είναι λάθος».

Προτεινόμενα Άρθρα