Το αυτονόητο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καπνίδης και Τάτος τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου

Ο ΑΡΗ πήγε για το αυτονόητο στα Χανιά και αυτό έκανε! Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς πήραν μία άνετη νίκη επί των Κρητικών με 2-0 και επέστρεψαν στον δρόμο των επιτυχιών μετά τηην ήττα στα Τρίκαλα. 

Αφού πέρασε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο πέρα των δύο φάσεων του Παυλίδη (8′, 12′), ο ΑΡΗΣ πήρε το προβάδισμα στο 63′ με κοντινή προβολή του Καπνίδη από ωραία ενέργεια του Παυλίδη. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τάτος με πέναλτι που κέρδισε ο Ντούνης, διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ενα αποτέλεσμα που έδωσε στον Κωστένογλου το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Μακουτά, με τον Χαριτωνίδη από την άλλη να αποχωρεί τραυματίας λίγα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. 

Ετσι ξεκίνησε

Αρκετά ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο Μπούρμπος πήρε τη θέση του Καράμπελα στην ενδεκάδα με τον Τζανακάκη να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Χαριτωνίδης κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Ταυλαρίδη στα στόπερ δίπλα στον Σόουζα, με τον Διούδη να είναι κάτω από τα δοκάρια. Πίτου-Ρόβας ήταν το δίδυμο στα χαφ με τον Τάτο πιο μπροστά, οι Παυλίδης-Ντούνης κάλυπταν τις πλευρές και ο Ίλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Απειλητικός για ένα τέταρτο

Η… εκκίνηση του ΑΡΗ στο παιχνίδι ήταν αρκετά καλή και με εμφανή στόχο το γρήγορο γκολ. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν και τα αναμενόμενα.

Οι δύο μεγαλύτερες φάσεις της ομάδας του Κωστένογλου στο πρώτο μέρος ανήκαν στον Παυλίδη. Αρχικά στο 8′ ελευθερώθηκε με ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή αλλά γλύστρησε μπροστά στον Γεωργίου και έτσι δεν μπόρεσε να σκοράρει ανενόχλητος μπροστά από την εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο 25χρονος μέσος σημάδεψε τη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα των Χανίων, ο οποίος έπεσε σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Πίτου ήταν αυτός που το εκτέλεσε βρίσκοντας τον Τάτο μέσα στην περιοχή, με τον Γεωργίου να φωνάζει πάλι «παρών» και να μπλοκάρει το σουτ του 27χρονου άσσου.

Από εκεί και πέρα ο ΑΡΗΣ είδε τα Χανιά να ισορροπούν το παιχνίδι και δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει ξανά μέχρι το ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς πάντως φωνάζουν δίκαια για το οφσάιντ που υποδείχθηκε ο Τάτος στο 33′ από τον βοηθό, την ώρα μάλιστα που πάτησε στην περιοχή με καλές προϋποθέσεις.

O Τάτος… προειδοποίησε, ο Καπνίδης «εκτέλεσε»

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης είχαν περισσότερο ρυθμό απ’ ότι το πρώτο μέρος και έναν ΑΡΗ που άρχισε να φτάνει πάλι πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 59′ ο Τάτος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι και… προειδοποίησε για ό,τι θα ακολουθούσε τέσσερα λεπτά αργότερα. 

Ο Παυλίδης «κουβάλησε» τη μπάλα μέσα στην περιοχή με τρεις παίκτες πάνω του και με παράλληλη πάσα έδωσε ένα εύκολο γκολ στον Καπνίδη που σκόραρε με κοντινή προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή. 

Δοκάρι, πέναλτι, γκολ… 

Τάτος και Καπνίδης συνεργάστηκαν στη φάση του 69ου λεπτού, όταν ο αρχηγός του ΑΡΗ γέμισε από τα δεξιά και ο Καπνίδης με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η ανατροπή του Ντούνη από τον Ηρακλή όμως έδωσε στους Θεσσαλονικείς μία ακόμη ευκαιρία από την άσπρη βούλα. Εκεί ο Τάτος δεν αστόχησε και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γεωργίου για να «γράψει» το τελικό 0-2.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55′ Κοζάκης, 70′ Ηρακλής/50′ Τζανακάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντέλης): Γεωργίου, Ζέρης, Ηρακλής (72′ Αφράτης), Κοζάκης (72′ Ντούμος), Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Φουρλάνος, Λάσκαρης, Αποστολόπουλος, Ρούνεϊ, Σταματής

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Τζανακάκης (77′ Καράμπελας), Ρόβας (71′ Μακουτά), Πίτου (46′ Καπνίδης) , Τάτος, Παυλίδης, Ντούνης, Ιλιτς,

Προτεινόμενα Άρθρα