Πρόστιμο 38 εκ. ευρώ στην ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς αντιμετωπίζεται η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να την δικαιολογήσουν τα μίντια που σε παρόμοιες περιπτώσεις για τον Καρυπίδη ή όποιον αφορά τον ΑΡΗ ακολουθούν διαφορετική τακτική.

Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλείται να βάλει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ για λογαριασμό της ΣΕΚΑΠ μετά το πρόστιμο που εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. 

Σύμφωνα με την οικονομική ηλεκτρονικη εφημερίδα voria, εκδικάστηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής και αφορά την επιβολή προστίμου, πρόσθετων φόρων και τελών, ύψους 38 εκατ. ευρώ στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008.

Το πρόστιμο καλείται να το πληρώσει η νέα ιδιοκτησία της εταιρείας, που βρίσκεται στον έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη από το 2013.

Αυτή ειναι η είδηση που προέκυψε, αλλά και μία καλή αφορμή να αντιληφθείται πώς λειτουργούν τα μίντια απέναντι στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και πώς αντίστοιχα θα παρουσιάζαν ή παρουσιάζουν προβλήματα στις επιχειρήσεις του Καρυπίδη. Γιατί και ο Καρυπίδης κληρονόμησε χρέη από την προηγούμενη κατάσταση στα μάρκετ, αλλά κανείς δεν το παρουσιάζει έτσι. Και στον Καρυπίδη οφείλονται 27 εκ ευρώ, αλλά θέμα και τίτλος γίνεται ότι χρωστάει 6εκ ευρώ στους εργαζόμενους.  Στην μία περίπτωση γίνεται λόγος για αδικία και στην άλλη για τα προβλήματα που προκύπτουν από τέτοιες αποφάσεις. Μεγάλη υπόθεση η επικοινωνία, αλλά σε κάθε περίπτωση η απόφαση της δικαιοσύνης είναι αυτή που μετράει…

Προτεινόμενα Άρθρα