«Οι καλύτεροι στον κόσμο!» (pics)

από AllAboutARIS

«Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον ΑΡΗ»

Όσοι Αρειανοί έχουν μνήμες από τη δύσκολη σεζόν 2005-06 θα θυμούνται το πανέμορφο γκολ του Μάριο Κάσερες, που σφράγισε και τυπικά την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Ο ίδιος ο Μάριο, 11 χρόνια μετά, δεν έχει ξεχάσει τον ΑΡΗ και τον κόσμο του.

Είναι τέτοιο το δέσιμο που νιώθει ο Κάσερες για την ομάδα, ώστε πλέον δηλώνει φανατικός οπαδός της και ελπίζει να ξαναζήσει πολύ σύντομα στιγμές ανάλογες με αυτές του Μαΐου του 2006.

Τον εντοπίσαμε στο Σαντιάγκο της Χιλής και μάθαμε με χαρά πως διαβάζει την «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» στην ηλεκτρονική της μορφή κάθε εβδομάδα για να ενημερώνεται, καθώς καταλαβαίνει αρκετά καλά τα ελληνικά.

Μάριο, ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τον ΑΡΗ;
«Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον ΑΡΗ και τη Θεσσαλονίκη. Πέρασα μια καταπληκτική χρονιά τόσο εγώ, αλλά και η οικογένειά μου. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα μου έδειξαν αγάπη και οι οπαδοί του ΑΡΗ είναι οι καλύτεροι στον κόσμο! Η παρουσία τους στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακή, μας υποστήριζαν συνεχώς και με κάθε τρόπο και ευτυχώς εκείνη την αγωνιστική περίοδο επιστρέψαμε στη Σούπερ Λιγκ. Θα ήθελα να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Είμαι ερωτευμένος με τον κόσμο του ΑΡΗ».

Ποια είναι η στιγμή που θυμάσαι πιο έντονα στον ΑΡΗ;
«Το γκολ που πέτυχα με ανάποδο ψαλίδι εναντίον της Κέρκυρας μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και πανηγυρίσαμε την επάνοδο στην πρώτη κατηγορία».

Είχες πολύ καλή σχέση με τους οπαδούς της ομάδας. Σου εκφράζουν την αγάπη τους;
«Ακόμη και σήμερα είναι πολλοί οι οπαδοί που μου στέλνουν την αγάπη τους. Με θυμούνται, όπως λένε, ως έναν καλό παίκτη και πολύ περισσότερο γιατί έβλεπαν πόσο σεβάστηκα τη φανέλα του ΑΡΗ. Μιλάω καθημερινά με τον κόσμο και μου αρέσει πολύ να μαθαίνω τα νέα τους. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια για τα συναισθήματα που έχουν για μένα, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που ήμουν στη Θεσσαλονίκη».

Διατηρείς επαφή με κάποιους από τους πρώην συμπαίκτες σου;
«Έχω συχνή επικοινωνία με τον Νάτσο Γκαρσία, ο οποίος είναι πολύ καλός μου φίλος και θα τον χαρακτήριζα αδερφό μου. Ακόμη έχω μιλήσει με τον Ντέρεκ Ντεκάμπς, τον Χρήστο Βελώνη, τον Ιβάν Ντούρντεκ, αλλά και με αρκετούς άλλους από τους πρώην συμπαίκτες μου».

Τώρα βλέπεις την ομάδα; Μαθαίνεις ειδήσεις για τον ΑΡΗ;
«Ναι, ενημερώνομαι πάντα για τα νέα του ΑΡΗ και παρακολουθώ τα παιχνίδια όποτε μπορώ, γιατί είναι ομάδα που έχω βαθιά στην καρδιά και νιώθω οπαδός της. Εύχομαι η ομάδα να είναι δυνατή και να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, στην κατηγορία που ανήκει. Οι φίλοι του ΑΡΗ αξίζουν να βλέπουν την ομάδα να προσπαθεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να παίζει στην Ευρώπη».

Έχεις αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο; Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
«Ναι, έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση και είμαι πλέον προπονητής ποδοσφαίρου. Πήρα το πτυχίο μου τον προηγούμενο χρόνο και πλέον είμαι έτοιμος να αναλάβω κάποια ομάδα».

Θα ήθελες να έρθεις στην Ελλάδα και να παρακολουθήσεις από κοντά κάποιο παιχνίδι του ΑΡΗ;
«Πάντα είμαι πρόθυμος να έρθω αν κάποιος με καλέσει σε παιχνίδι του ΑΡΗ. Έχω στο μυαλό μου να παρακολουθήσω την ομάδα, τόσο σε κάποιον αγώνα όσο και στις προπονήσεις. Αυτό που επιθυμώ είναι η ομάδα να ανέβει στην πρώτη κατηγορία και ο πρόεδρος να με προσκαλέσει σε αρκετά παιχνίδια ακόμη και στην περίοδο της προετοιμασίας».

*Ο Μάριο Αντόνιο Κάσερες Γκόμεζ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1981 στο Σαντιάγκο της Χιλής.
*Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κόλο-Κόλο, για την οποία έχει αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές περιόδους.
*Σε ηλικία 19 ετών πέτυχε συνολικά 20 γκολ με τη φανέλα της χιλιανής Έβερτον Βίνια Μαρ και αυτό τον έφερε στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, όπου έμεινε για δύο σεζόν.
*Ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΡΗ τη σεζόν 2005-06 και βοήθησε στην επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ, με 21 εμφανίσεις και τρία γκολ, ενώ έχει παίξει και στον ΠΑΣ Γιάννινα το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2006-07.
*Εκτός από τη Χιλή, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, έχει αγωνιστεί σε ομάδες του Μεξικού και της Ελβετίας.

Προτεινόμενα Άρθρα