«Με το απόλυτο των νικών υπάρχει η δυνατότητα στον ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

«Στον Άρη αυτή την στιγμή δείχνουν ότι τους εξέπληξε η κατάσταση της κατηγορίας και τρέχουν για να προλάβουν»

Tο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League έχει μπει στην τελική του στροφή, με την μάχη της ανόδου με την σειρά της να μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς υπολείπονται ακόμα οκτώ αγωνιστικές.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης ο οποίος την φετινή σεζόν βρισκόταν αρχικά στον πάγκο της Βέροιας, και εν συνεχεία στα Τρίκαλα, μιλά στο SDNA για την μάχη μεταξύ του Απόλλωνα, της Λαμίας και του Άρη, για την κατάληξη των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στην Super League, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει ότι: «το καλύτερο ποδόσφαιρο παίζουν τα Τρίκαλα»

Απόλλωνας και Λαμία είναι μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες, οι οποίες οδηγούν την κούρσα της ανόδου. Πιστεύετε ότι μπορούν να τα καταφέρουν;

«Από την στιγμή που βρίσκονται από την αρχή του πρωταθλήματος σ΄αυτές τις θέσεις μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι και οι δύο ομάδες καλές με καλά διαστήματα. Κυρίως η Λαμία που στον πρώτο γύρο όπου έδειξε να έχει συνοχή, και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Ο Απόλλωνας επιδεικνύει μια σταθερότητα καθώς είναι αήττητος, και με συγκεκριμένα πράγματα χωρίς να εντυπωσιάζει, έχει βρει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα. Ο Απόλλωνας έχει πολύ καλό υλικό για την Football League. Παίκτες κομμένους και ραμμένους για τις ανάγκες του δύσκολου αυτού πρωταθλήματος».

Ο Άρης μπορεί να καλύψει την διαφορά που έχει από την Λαμία, και να διεκδικήσει την δεύτερη θέση;

«Σίγουρα υπάρχουν παιχνίδια όπου ο Άρης εάν έχει την σταθερότητα που πρέπει, και κάνει το απόλυτο των νικών,έχει την δυνατότητα να καταλάβει την μια από τις δύο θέσεις. Έχει ακόμα πολλά παιχνίδια το πρωτάθλημα όπου όλοι θα παίξουν με όλους, και εκεί θα έχει την ευκαιρία να καταλάβει την μια από τις δύο θέσεις. Αυτή την στιγμή το προβάδισμα το έχει ο Απόλλωνας, λόγω βαθμολογικής διαφοράς, αλλά και η Λαμία δείχνει μια σταθερότητα στα αποτελέσματα και κρατά την θέση».

Το γεγονός ότι έχει στην έδρα του τις δύο ομάδες, που βρίσκονται πάνω από αυτόν, είναι θετικό ή αρνητικό;

«Είναι καλύτερο από το να τις είχε εκτός. Το σημαντικό για τον Άρη, είναι να φτάσει μέχρι εκεί χωρίς απώλειες, καθώς έχει να παίξει με τον ΟΦΗ καθώς επίσης και άλλα δύσκολα παιχνίδια. Ο Άρης πρέπει να πάει, μέχρι το τέλος χωρίς απώλεια βαθμών. Για τον Άρη τα ματς με Λαμία και Απόλλωνα, για να του βγουν θετικά θα πρέπει να του έχουν βγει νικηφόρα όλα τα ματς μέχρι τότε».

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων, από την εικόνα που έχουν δείξει στο πρωτάθλημα;

«Ο Απόλλωνας παρότι έχει το τεράστιο πρόβλημα του γηπέδου του, το οποίο σίγουρα τον φρενάρει να αποκτήσει τις καλές εμφανίσεις σ΄αυτό, αλλά και τις εύκολες νίκες, προκειμένου να πάρει ψυχολογία. Πιστεύω ότι τον φετινό Απόλλωνα σε αγωνιστικές παρουσίες τον έχει φρενάρει, το γήπεδο του. Θα μπορούσε να είχε καλύτερη εικόνα στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το πλεονέκτημα του, είναι ότι παίρνει τα αποτελέσματα με τον δικό του τρόπο, που είναι ρεαλιστικός για τα δεδομένα της κατηγορίας . Όσον αφορά την Λαμία τα είπα και πιο πριν. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και κατάφερε να πάρει αποτελέσματα είτε με καλές, είτε με μέτριες παρουσίες. Δίκαια και αυτή βρίσκεται μπροστά»

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Απόλλωνας αποτελεί, την μοναδική μέχρι τώρα αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Πιστεύετε ότι θα είναι ο ένας εκ των δύο ομάδων, που θα πάρει την άνοδο;

«Εγώ έχει πει ότι η μια θέση παρά το γεγονός ότι έχει να παίξει σε Λαμία, ΟΦΗ, Άρη αλλά και τα Τρίκαλα,τα οποία θα τα αντιμετωπίσει στην έδρα του τα οποία αδίκησαν τον εαυτό τους με τα διάφορα προβλήματα που είχαν στον πρώτο γύρο είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Επειδή γνωρίζω καλά τις συμπεριφορές των ανθρώπων των Τρικάλω, πιστεύω ότι και αυτό το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι, κι ας μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον από τα Τρίκαλα, που μόνο αδιάφορα δεν θα είναι».

Από τις τρεις ομάδες οι οποίες παλεύουν για την άνοδο, ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο φορμαρισμένη αυτή τη στιγμή;

«Αυτή τη στιγμή και οι τρεις δεν είναι στην καλύτερη τους φόρμα. Απλά παίζουν αποκλειστικά για το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο ποδόσφαιρο παίζουν τα Τρίκαλα, επειδή έχουν την ελευθερία, να παίξουν χωρίς το άγχος του στόχου».

Η παρουσία του Νίκου Κωστένογλου στην τεχνική ηγεσία του Άρη, έχει βοηθήσει την ομάδα τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά;

«Αγωνιστικά μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι η εικόνα δεν άλλαξε πολύ, απλά ότι υπήρχαν αποτελέσματα με εξαίρεση το ματς με τα Τρίκαλα. Το έργο του Άρη είναι δύσκολο, ωστόσο έχει τις ελπίδες του. Γενικά ο Άρης πρέπει να κάνει αυτό που κάνει ο Απόλλωνας, μέχρι να φτάσει στα ντέρμπι».

Η άνοδος κατά την γνώμη σας θα κριθεί, στις τελευταίες αγωνιστικές ή νωρίτερα;

«Αν ο Απόλλωνας πάει μέχρι το εκτός έδρας έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ όπου και ξεκινάει τα ντέρμπι του, χωρίς απώλειες, πιστεύω ότι έχει την δυνατότητα σαν ομάδα να σπάσει και μια έδρα από τα ντέρμπι. Πιστεύω ότι εάν αυτό γίνει τότε η άνοδος θα κριθεί πριν από το τέλος. Όσον αφορά την Λαμία και τον Άρη, εννοείται ότι θα κριθεί από το τι θα κάνει στα προηγούμενα ματς ο Άρης μέχρι τα ντέρμπι, αλλά και από τον αν η Λαμία θα πάρει τα ντέρμπι με ΟΦΗ και Απόλλωνα πριν τον Άρη».

Τι θα πρέπει να κρατήσει η κάθε ομάδα και τι θα πρέπει να αλλάξει, εν όψει της συνέχειας προκειμένου, να πάρουν την άνοδο;

«Εγώ πιστεύω ότι οι ομάδες έχουν αντιληφθεί, τι θα πρέπει να κάνουν μέχρι το τέλος. Βλέπουμε ότι ο Απόλλωνας και η Λαμία το κάνουν καλύτερα, απλά ο Άρης λόγω άγχους, και το ότι βρίσκεται πιο πίσω δυσκολεύεται».

Ποιες δύο ομάδες θεωρείται καλύτερες, και ποιες πιστεύετε, ότι θα πάρουν την άνοδο;

«Πιο σταθεροί για τον στόχο, είναι ο Απόλλωνας και η Λαμία. Ο Άρης δεν αντιλήφθηκε από την αρχή, σε τι πρωτάθλημα συμμετέχει. Θεώρησε ότι λόγω ιστορίας, δυναμικής και κόσμου, θα ήταν κάτι εύκολο για να πετύχει την άνοδο, και βρίσκεται αυτή την στιγμή σε πιο δύσκολη θέση για την επίτευξη του στόχου της ανόδου. Το κυριότερο ανάμεσα στις τρεις αυτές ομάδες είναι ότι υπάρχει διοικητική σταθερότητα σε Απόλλωνα και Λαμία, με συνέπεια οι δύο ομάδες να είναι πιο συγκεντρωμένες στα αγωνιστικά τους, ενώ στον Άρη αυτή την στιγμή δείχνουν ότι τους εξέπληξε η κατάσταση της κατηγορίας και τρέχουν για να προλάβουν».

Οι ομάδες οι οποίες παλεύουν για την παραμονή, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα, όσον αφορά την άνοδο στην Super League ή όχι;

«Πιστεύω ότι οι γκέλες θα γίνουν μόνο σε αυτά τα παιχνίδια. Στην Ελλάδα παραδόξως όταν φτάνουμε στις τελευταίες αγωνιστικές, οι περισσότερες ομάδες είναι αδιάφορες, με εξαίρεση 1-2. Θα έπρεπε να έχουν το κίνητρο της νίκης για τους φιλάθλους τους και την ιστορία τους. Από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ να βγουν πραγματικά αυτοί που πρέπει να βγουν από τους αγωνιστικούς χώρους. Κάποια στιγμή όλοι να ρίξουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα της Football League, προκειμένου να βελτιωθούν οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα και να συμμετέχουν σ΄αυτό, ομάδες που είναι επαγγελματικές και να μην ταλαιπωρούνται σ΄αυτό το πρωτάθλημα επαγγελματίες παίκτες, προπονητές και υπάλληλοι. Το πρωτάθλημα αυτό το έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και αυτό συμμετέχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες με προοπτική».

Προτεινόμενα Άρθρα