Το ημίχρονο της… ανάκαμψης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η σημασία του γρήγορου γκολ στη φάση όπου βρίσκεται η ομάδα

Η αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα ανήκει στο παρελθόν, όχι όμως και τα θετικά που ο ΑΡΗΣ μπορεί να κρατήσει από αυτήν.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Κυριακής και ίσως κάποια διαστήματα του δευτέρου, αποδεικνύουν την βελτίωση της ομάδας σε ορισμένους τομείς και αναδεικνύουν την προσπάθεια της να παίξει ποδόσφαιρο επί Κωστένογλου.

Ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά του προχθεσινού αγώνα ο ΑΡΗΣ κατάφερε να παίξει αποτελεσματικά με τη μπάλα κάτω. Έβγαλε συνεργασίες επιτιθέμενος κυρίως από τις πλευρές και μετά το γκολ του Τάτου απέκτησε εκείνη την ελευθερία που ήθελε στο παιχνίδι του για να φτάνει τη μπάλα πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, σκοράροντας άμεσα και ένα δεύτερο γκολ. Συν την ανασταλτική του λειτουργία που αρκετές φορές ξεκινούσε από τις μπάλες που «έκοβαν» και έκλεβαν οι χαφ. Ναι μεν ο ΑΡΗΣ δεν έπαιξε έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο με συνεχόμενους αυτοματισμούς, όμως έδειξε για ακόμη μία φορά ότι βάζει περισσότερο την ουσία στο παιχνίδι του και την αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που δημιουργεί. Και όλα πάντα σε σύγκριση με τον κάκιστο ΑΡΗ του 1ου γύρου. 

Όλα τα παραπάνω βέβαια αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που ο ΑΡΗΣ «βγάζει» επί το πλείστον στους τελευταίους αγώνες του στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τα εκτός έδρας έχουν αποδειχθεί μία εντελώς διαφορετική υπόθεση για την ομάδα. Έστω όμως στη Θεσσαλονίκη η ομάδα αρχίζει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της, κάτι που θα χρειαστεί ειδικά στους αγώνες με Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης.

Προτεινόμενα Άρθρα