Το… σύνδρομο των εκτός

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η μέρα με τη νύχτα όταν η ομάδα αγωνίζεται μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης»

Με το πρωτάθλημα να έχει μπει στην τελική του ευθεία, ο ΑΡΗΣ έχει ακόμη δύο «αποστολές» μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Κόντρα σε Πανσερραϊκό και ΟΦΗ.’

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ κατά κύριο λόγο αλλά και εκείνο με τους Σερραίους την ερχόμενη Κυριακή, είναι ίσως αυτά με το μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας για την ομάδα έως το φινάλε της σεζόν. Και ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι η εικόνα του ΑΡΗ εκτός έδρας. 

Μπορεί ο Νίκος Κωστένογλου μαζί με τους παίκτες να έχουν καταφέρει να… στρώσουν έως έναν βαθμό την εικόνα της ομάδας στο «Κλεάθης Βικελίδης», όμως μακριά από αυτό δυσκολεύονται αρκετά ακόμα. Υπάρχει βέβαια ο παράγοντας των μέτριων έως κακών αγωνιστικών χώρων που συναντούν οι παίκτες και κάποιες φορές δυσκολεύονται αρκετά. Δεν είναι όμως αρκετός για να δικαιολογήσει την προβληματική εικόνα της ομάδας εκτός Θεσσαλονίκης. Με το παιχνίδι στο Αίγιο να αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα παρά την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. 

Το παχινίδι με τον Πανσερραϊκό ο οποίος στην έδρα του δέχεται εύκολα γκολ και μετράει μόλις έξι νίκες, αποτελεί μία ευκαιρία για τον ΑΡΗ ώστε να πραγματοποιήσει μία πειστική εμφάνιση μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Σε μία…. πρόβα -αν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσ- του πολύ κρίσιμου αγώνα με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». 

Προτεινόμενα Άρθρα