Χαρακίρι ολκής…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έχασαν τα… άχαστα και το πλήρωσαν οι παίκτες του Κωστέογλου

Αξιος της μοίρας του… Μόνο έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις τον ΑΡΗ με την εμφάνιση του στις Σέρρες. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν αυτά που δεν χάνονται, έμειναν στο μηδέν με τους Σερραίους και πλέον μόνο με θαύμα προλαβαίνουν την αγωνιστική άνοδο
τους στη Super League. 

Η ομάδα του Κωστένογλου είχε την ευκαιρία να «καθαρίσε» με τη νίκη από το πρώτο μέρος αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν, με μεγαλύτερη το κοντινό πλασέ του Παυλίδη μόλις στο 3ο λεπτό. Στο δεύτερο ο Πανσερραϊκός πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι που ο ΑΡΗΣ αντέδρασε στο τελευταίο δεκάλεπτο χάνοντας δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες με τον Μιλούνοβιτς.

Ετσι ξεκίνησε

Μία αλλαγή είχε η ενδεκάδα του ΑΡΗ σε σχέση με το σχήμα που ο Κωστένογλου «κατέβασε» κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα. Ο Μπούρμπος πήρε τη θέση του τιμωρημένου Τζανακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Καράμπελα να καλύπτει το αριστερό και τους Σόουζα-Ταυλαρίδη δίδυμο στα στόπερ. Πίτου, Ρόβας και Τάτος ήταν η τριπλέτα στο κέντρο, με τους Παυλίδη-Ντούνη στις πλευρές και τον Ίλιτς στην κορυφή της επίθσης.

«Πέταξε» την ευκαιρία ο Παυλίδης

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να σκοράρει με το καλημέρα στις Σέρρες, έχοντας στο 3′ την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο. .Ο Παυλίδης βγήκε απέναντι στον Ρίστιτς με τον Σέρβο τερματοφύλακα να σταματάει το πλασέ του 25χρονου μέσου.

25λεπτο με ρυθμό και χωρίς… τελική πάσα

Μέχρι το 25′ το παιχνίδι είχε σχετικά καλό ρυθμό και έναν ΑΡΗ με την κατοχή υπέρ του πίεζε για να φτάσει στο γκολ. Η δυσκολία του όμως να περάσει την τελική πάσα στην περιοχή οδήγησε τος παίκτες του Κωστένογλου σε μακρινά σουτ, με εκείνο του Πίτου στο 12′ να ξεχωρίζει. Φάση στην οποία ο Ρίστιτς έπεσε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Και όλα αυτά απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό που με εξαίρεση το γυριστό του Πόζογλου στο 6′ -δεν ανησύχησε τον Διούδη- δεν είχε να παρουσιάσει κάτι άλλο αξιόλογο στο πρώτο μέρος.

Απείλησαν Τάτος και Πίτου

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για τον ΑΡΗ με δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 54′ ο Τάτος με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πανσερραϊκού. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πίτου με τεχνικό σουτ δοκίμασε να σκοράρει μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί «παραθυράκι».

Πήραν τον έλεγχο οι γηπεδούχοι, απίστευτη ευκαιρία ο Φοσού

Από το 60′ ο Πανσερραϊκός σταδιακά άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο του αγώνα για περίπου 15 λεπτά, χάνοντας μάλιστα και μία απίστευτη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Στο 70′ Ο Γκούρτσας γέμισε από τα δεξιά με τον Φουσού στο δεύτερο δοκάρι να στέλνει τη μπάλα εξ επαφής τη μπάλα άουτ.  

Αντίδραση και μοιραίος Μιλούνοβιτς

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ανήκαν στον ΑΡΗ ο οποίος πήρε πάλι τα… ηνία του αγώνα και έκανε μία τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για να φτάσει στο γκολ της λύτρωσης. Αυτό θα μπορούσε να το είχε πετύχει ο Μιλούνοβιτς σε δύο περιπτώσεις. Ο Σέρβος όμως στο 83′ έστειλε τη μπάλα πάνω στα σώματα και στο 90′ απέναντι από την εστία έπιασε ένα τραγικό σουτ που δεν είχε τύχη. 

ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΒΟΗΘΟΙ: Γιώργος Κελαζόγλου (Χαλκιδικής), Φώτης Καμπερίδης (Καβάλας)

4ος: Κώστας Τσέτσιλας (Γρεβενών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27′ Ρούτσης, 31′ Γαβριηλίδης, 45’+1′ Γκούρτσας, 54′ Βοσκόπουλος, 75′ Στέβιτς, 90’+2′ Καψάλης, 90’+6′ Ρίστιτς /65′ Σόουζα, 67′ Ταυλαρίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ρίστιτς, Βοσκόπουλος, Καψάλης, Ιωαννίδης, Φουσού, Πόζογλου (53′ Σιάκκας), Ρούτσης (85′ Τσούτσης), Τσιμίκας, Στέβιτς, Γκούρτσας (76′ Κανούλας), Γαβριηλίδης.

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Καράμπελας, Σόυζα, Ταυλαρίδης, Πίτου, Ρόβας, Τάτος, Παυλίδης (46′ Καπνίδης), Ντούνης (65′ Μιλούνοβιτς), Ίλιτς (84′ Ντόγος).

Προτεινόμενα Άρθρα