Ασκούνται διώξεις για εκτεταμένα επεισόδια σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

από AllAboutARIS

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ ετοιμάζουν μέσα στις επόμενες ώρες διώξεις για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που απειλούνται με βαρύτατες κυρώσεις.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ασκηθεί από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια για όσα συνέβησαν στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ–ΑΕΚ. Επιβαρυντικές είναι οι εκθέσεις τόσο του παρατηρητή αγώνα, Ν. Βακάλη, όσο και της αστυνομίας. Με βάση αυτά που αναφέρονται οι δύο ομάδες κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες, ενώ ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να κατηγορηθεί και για εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αναμένει τις πειθαρχικές διώξεις των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων και αυτό είναι ο λόγος για τον οποίον δεν έχουν κλητευθεί ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στη συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη. 

Το θέμα των επεισοδίων «προ της έναρξης του αγώνα» που ορίζεται από την άφιξη του πούλμαν της αποστολής έως την έναρξη του αγώνα, θα κριθεί από τα δικαστικά όργανα.

Για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει «χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως εκατό (100.000) χιλιάδων ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. β) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια. γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α. και β. και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.»
 
Για τα εκτεταμένα επεισόδια στο αγωνιστικό χώρο «χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και θεωρηθεί υπότροπος λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε στον περσινό αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός κινδυνεύει να τιμωρηθεί με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών και επιπλέον τρεις αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Το κλειδί λοιπόν της υπόθεσης είναι αν στην έκθεση – και κατά συνέπεια στη δίωξη – γίνει αναφορά ή αποδειχθούν επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου.  

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα