«ΑΡΗ θυμήσου, μια ζωή μαζί σου!» (pics+vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ομάδα υποβιβασμένη, αλλά με 8 χιλιάδες κόσμο στο πλευρό της στην Πάτρα

Η 21η Μαΐου δεν είναι ακόμη μία ημερομηνία στο ημερολόγιο του ΑΡΗ. Είναι η μέρα που η ομάδα έδωσε τον πιο δύσκολο τελικό της ιστορίας της.

Το 2005 ο ήδη υποβιβασμένος ΑΡΗΣ ταξιδεύει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Το ταξίδι αυτό όμως δεν το έκανε μόνη της. 

Παρά την μεγάλη πίκρα για την απώλεια της ανόδου, 8 χιλιάδες φίλοι του ΑΡΗ βρέθηκαν στην Πάτρα και στήριξαν την ομάδα μέχρι τέλος, με το «ΑΡΗΣ θυμήσου, μια ζωή μαζί» να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα στο ένα πέταλο του γηπέδου. 

Όλα τα προγνωστικά βέβαια θα μπορούσαν να ανατραπούν στο 50ο λεπτό, όταν ο Νεμπεγλέρας με φοβερή μπαλιά έβγαλε τον Μπενίσκο απέναντι από τον Νικοπολίδη που σταμάτησε την προσπάθεια του υψηλόσωμου φορ. 

Το 1-0 του Ολυμπιακού ήρθε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο 56′. Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα ο Ριβάλντο από πολύ πλάγια θέση διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών για να έρθει ο Τζιοβάνι στο 90′ και να κάνει το 3-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα