«Ελπίζω οι αρμόδιοι να αποφασίσουν σωστά για την 3η θέση»

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Κωστένογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΑΡΗΣ θα καταφέρει να ανέβει στην Super League ως τρίτος, αν οι αρμόδιοι αποφασίσουν σωστά και δίκαια.

«Καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε το παιχνίδι. η ομάδα μας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Έκανε 11 τελικές, δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο. Κυριαρχήσαμε κατά κράτος, η Λαμία δεν πάτησε στην περιοχή μας. Αυτό που μας έλλειπε ήταν το γκολ. Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε όπως αρμόζει στην ομάδα μας». Είπε αρχικά ο τεχνικός του ΑΡΗ

Στο κομμάτι που ήταν αυτός στον πάγκο της ομάδας, ποια ήταν τα στοιχεία που στέρησαν από την ομάδα την άνοδο:

«Κρίνετε εσείς καλύτερα τα πράγματα. Βελτιώθηκε αρκετά η ομάδα, κυρίως αμυντικά που δέχτηκε δύο γκολ στον Β΄ γύρο. Χαθήκανε κάποιοι βαθμοί σε Τρίκλα και Σέρρες που δεν έπρεπε να χαθούν. Η πίεση που υπήρχε των 9 βαθμών ήταν το μεγάλο τροχοπέδη. Από εκεί και πέρα πήραν και κάποια αποτελέσματα οι αντίπαλοί μας που ίσως δεν έπρεπε να πάρουν βαθμούς».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε το εύκολο γκολ κι έχασε την πρόκριση:

«Θα φανώ υπερβολικός, αλλά πιστεύω πως δεν τελείωσε τίποτα όσον αφορά την άνοδο. Έχω την πεποίθηση πως ο ΑΡΗΣ θα βγει ως τρίτος. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, πίστευα πως θα είναι ο ΑΡΗΣ μέσα στις δύο ομάδες που θ’ ανέβουν. Τα αίτια δεν είναι ένα. Είναι μία σειρά πραγμάτων που οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα, ο ΑΡΗΣ να μην είναι στις δύο προνομιούχες θέσεις. Η στεναχώρια είναι μεγάλη. Στον σχεδιασμό υπήρχε σέντερ φορ, υπήρχε ο Τζεμπούρ, άσχετα αν αποχώρησε. Θα πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός όσον αφορά αυτόν τον απολογισμό. Δεν μας εκφράζει η 3η θέση, αλλά έχω την πεποίθηση ότι θ’ ανέβουμε ως τρίτοι. Επειδή έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που αποφασίζουν, ελπίζω να πάρουν την σωστή απόφαση όσον αφορά την 3η θέση»

Αν ο ίδιος γνωρίζει κάτι από το παρασκήνιο όσον αφορά την άνοδο και 3ης ομάδας από την Football League:

«Δεν εκφράζω αυτό. Η προκύρηξη του ΚΑΠ αναφέρει πως όταν μία ομάδα δεν πάρει άδεια, ανεβαίνει ο τρίτος της Football League. Δεν ζητώ μια χαρισματική απόφαση, αλλά αυτό γνωρίζω και τα λέω δημόσια. Αυτό είναι το δίκαιο να γίνει αυτή την στιγμή, βάσει του ΚΑΠ».

Τι θα πει αύριο στους παίκτες του, μετά την απώλεια του βασικού στόχου:

«Από την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά είχαν απογοητευτεί. Οι ελπίδες ήταν πολύ λίγες. Επιθυμούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και για τον κόσμο μας, αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονο από την εικόνα μας. Η Λαμία δεν πέρασε το κέντρο στο Β΄ ημίχρονο. Δεν μπορώ να μεταφέρω κάποια ευθύνη. Κάναμε 11 τελικές, μας έλλειπε το γκολ. Αυτή ήταν και η εικόνα του παιχνιδιού».

Για το περιστατικό με τον Θ. Καρυπίδη μετά το τέλος του ματς:

«Από την στιγμή που βρισκόμαστε στον ΑΡΗ, όταν δεν πετυχαίνεις τον στόχο, είναι εύλογο ο κόσμος ν’ αντιδρά. Εμείς θα σιωπήσουμε. Η ομάδα είχε μια ευπρέπεια. Μπορούσε το παιχνίδι να γίνει πολεμικό, αλλά η φιλοξενία μας ήταν αυτή που αρμόζει στον ΑΡΗ. Κάποια στιγμή χρησιμοποιήσαμε όλα τα όπλα μας. Βάλαμε αριστερό μπακ τον Πίτου, θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εγώ είμαι περήφανος που έχω καθίσει σε αυτή την θέση και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Προτεινόμενα Άρθρα