Οι διασωθέντες ενός… ναυαγίου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης μπήκε στο αρχείο και απομένει ένα ακόμα κόντρα στην Σπάρτη για τον ΑΡΗ, αν τελικά οι Λάκωνες ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστούν.

Στην ουσία όμως η φετινή χρονιά έχει φτάσει στο τέλος της για τον ΑΡΗ. Όχι χθες βέβαια, αλλά από τη στιγμή που “πέταξε” τις τελευταίες βαθμολογικές ελπίδες του κόντρα στη Λαμία.

Η φετινή σεζόν για τους “κιτρινόμαυρους” στέφθηκε με απόλυτη… αποτυχία. Ένα αγωνιστικό “ναυάγιο” στο οποίο όμως υπήρξαν και κάποιοι διασωθέντες. Εκείνοι που παρουσίασαν μία παραπάνω σταθερότητα και συμβολή σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ το οποίο ήταν κατώτερο των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν με τον ερχομό τους.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ

Δίκαια ο πρώτος της σχετικής λίστας. Ο 23χρονος τερματοφύλακας μετά από μία πετυχημένη χρονιά στη Super League, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το δεύτερο σπίτι του, ώστε να βοηθήσει την ομάδα που ανδρώθηκε να επιστρέψει στη φυσική θέση της. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, τουλάχιστον όμως ο Διούδης από τη μεριά του πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με την παρουσία του σε αρκετά παιχνίδια να είναι καθοριστική. Σε σημείο που μερικές φορές έμοιαζε να παίζει μόνος του.

ΟΥΓΚΟ ΣΟΟΥΖΑ

Ίσως ο πιο σταθερός παίκτη του ΑΡΗ στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Κάτι που αποκτά μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ο Σόουζα αποκτήθηκε τον Γενάρη και προερχόταν από αγωνιστική απραξία περίπου επτά μηνών. Διακρίθηκε για τη διάρκεια και το πάθος που έβγαζε μέσα στο παιχνίδι, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας του ΑΡΗ ενώ ήταν σχεδόν ανίκητος με τη μπάλα χαμηλά. 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Έπειτα από μία σεζόν με πολλές ατυχίες και μόλις οκτώ συμμετοχές, ο 26χρονος μέσος είχε βάλει ως στόχο φέτος να είναι η χρονιά του. Σε ατομικό επίπεδο τουλάχιστον το πέτυχε. Σταδιακά και πολύ αθόρυβα κέρδισε μία μόνιμη θέση στο αρχικό σχήμα και στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν από τους πιο σταθερούς και εκ των κορυφαίων της ομάδας, ξεχωρίζοντας στη μεσαία γραμμή.

ΜΑΝΟΣ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ

Μετά από ένα πρώτο τρίμηνο με καλές και κακές στιγμές, ο Κρητικός μπακ άρχισε να βγάζει στο γήπεδο τις πραγματικές του δυνατότητες. Ένας δεξιός μπακ με πολύ παθός, πολλές δυνάμεις, ανταποκρινόμενος πολύ καλά και στον ρόλο του ως αριστερός οπισθοφύλακας, βοηθώντας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

ΠΙΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Η απόκτηση του 33χρονου μέσου δεν κρινόταν ως απόλυτα απαραίτητη για τον ΑΡΗ τον περασμένο Ιανουάριο. Παρόλα αυτά ο Αργεντινός έφερε κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή της ομάδας με την εμπειρία του, έχοντας να αντιμετωπίσει τον παράγοντα της κούρασης σε αρκετά ματς αφού του έλειπε η προετοιμασία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΤΟΣ

Ηταν ο παίκτης που στον ΑΡΗ περίμεναν να κάνει τη διαφορά φέτος. Ο ηγέτης της ομάδας που όμως δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με επιτυχία σε αυτόν τον ρόλο και να δώσει το κάτι παραπάνω. Παρολά αυτά πέτυχε 9 γκολ τα οποία και τον βάζουν οριακά στην κατηγορία των διασωθέντων του φετινού πρωταθλήματος για την ομάδα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΠΝΙΔΗΣ

Δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε έχοντας μονίμως μπροστά του τον Μπράνα Ίλιτς. Στα παιχνίδια που ξεκίνησε ως βασικός λίγες ήταν οι φορές που κατάφερε να δείξει πράγματα -έπρεπε να φτάνει κιόλας η μπάλα σε αυτόν- όμως ερχόμενος από τον πάγκο έχει πετύχει 8 γκολ χαρίζοντας σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα και δείχνοντας ότι έχει την αίσθηση του γκολ.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ

Με διαφορά ο πιο αδικημένος παίκτης του ΑΡΗ στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, βάσει της εικόνας που παρουσίασε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Στις επτά συμμετοχές που μετράει, ήταν συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα και πολύ καλός με τη μπάλα στον αέρα, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει μά αξιόπιστη συμπληρωματική επιλογή τη νέα σεζόν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ

Η πολύμηνη αγωνιστική του απραξία ήταν εμφανής στον 1ο γύρο και τον επηρέασε αρκετά. Στη συνέχεια όμως βρήκε τον καλό του εαυτό και μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα με αρκετές καλές και σταθερές εμφανίσεις στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα