Η πιο… ακριβή κόντρα

από AllAboutARIS

Στόχος η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Τσάμπιονσιπ θεωρείται από πολλούς ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, μολονότι είναι δεύτερης κατηγορίας. Δεδομένα ωστόσο, σε αυτή αγωνίζονται ιστορικές ομάδες και παίζεται ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, κυρίως όμως τα χρηματικά ποσά που διακυβεύονται είναι τέτοια που το ενδιαφέρον παραμένει στην κορυφή.

Ειδικά σε μια μέρα όπως η σημερινή που 170 εκατομμύρια λίρες αναμένουν την… τσέπη στην οποία θα αναπαυθούν, ενώ σε βάθος τριετίας το ποσό εκτοξεύεται στα 290 εκατομμύρια λίρες!

Χάντερσφιλντ και Ρέντινγκ κοντράρονται στον πιο ακριβό αγώνα που διεξάγεται στον παγκόσμιο αθλητισμό, για τα πλέι οφ ανόδου.

Για την τυπικά γηπεδούχο Χάντερσφιλντ είναι μια ευκαιρία επιστροφής από το μακρινό 1972, για ένα σύλλογο ιστορικό καθώς έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Αγγλίας (1924, 1925, 1926) και αυτά σερί, επίτευγμα μοναδικό για την τότε εποχή.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ απέκλεισε στα πέναλτι τη φορμαρισμένη Σέφιλντ Γουέντνεσντεϊ στα πέναλτι, έχοντας συνολικά πέντε επικρατήσεις στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Από την άλλη μεριά, η Ρέντινγκ με τον Ολλανδό Γιάαπ Σταμ στην τεχνική ηγεσία, αναζητά την επιστροφή της στην Πρέμιερ για πρώτη φορά από τη σεζόν 2012-2013.

Μάλιστα, οι «royals» επιθυμούν να ξορκίσουν την κατάρα που τους θέλει να έχουν ηττηθεί τις τρεις προηγούμενες φορές που επιχείρησαν να διεκδικήσουν την άνοδο μέσω των πλέι οφ.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ακόμα ματς-γιορτή στο Νησί, με σκοπό να κλείσει η εκκρεμότητα των ομάδων που θα συμμετάσχουν την ερχόμενη χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ. Θυμίζουμε ήδη βρίσκονται εκεί οι Νιούκαστλ και Μπράιτον.

Προτεινόμενα Άρθρα