Σκόρδας και Παναγόπουλος ζήτησαν να μην πάρει άδεια ο ΑΡΗΣ!

από AllAboutARIS

Ποιοι βάζουν "τρικλοποδιές" στον "κιτρινόμαυρο" σύλλογο

Όπως πέρσι στην ΕΕΑ έτσι και φέτος στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, οι Λάμπρος Σκορδας και Γιώργος Παναγόπουλος βάζουν διάφορες “τρικλοποδιές” με σκοπό να μην αδειοδοτηθεί ο ΑΡΗΣ.

Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρώην πρόεδρος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ με δικηγόρο τον Παναγόπουλο είχε ζητήσει να μην δοθεί από την ΕΕΑ άδεια στον ΑΡΗ.

Φέτος, ο Λάμπρος ΣΚόρδας μαζί με πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας και συγκεκριμένα τους Χρήστο Αραβίδη, Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Ευθύμη Κουλουχέρη, Μανώλη Παπαστεριανό, Κώστα Καπετάνο, καθώς και τον Ιωάννη Λυπημένο, κάτοικο Βελγίου, προχώρησαν σε καταγγελία, μέσω του δικηγόρου Γιώργου Παναγόπουλου, με σκοπό να «μπλοκάρουν» την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ζητούν από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ  “1. Να ελέγξετε την καταβολή και ύπαρξη μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης και 2. Σε περίπτωση μη νόμιμης κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου να απορρίψετε τη χορήγηση άδειας στην ΠΑΕ Άρη”.

Να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λάμπρος Σκόρδας και οι συγκεκριμένοι παίκτες κινούνται κατά του Άρη, καθώς και πέρσι είχαν προσπαθήσει να μπλοκάρουν την έγκριση της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ, μέσω καταγγελίας στην ΕΕΑ, με το αίτημα τους, όμως, να απορρίπτεται.

Αναλυτικά: 

 

“ΠΡΟΣ
τo TMHMA ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ της ΕΠΟ
(υπόψη κ. Δημητρίου, ΠΟΑ ΚΑΙ ΕΕΑ)
Α Ι Τ Η Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Των:
1. Χαράλαμπου ΣΚΟΡΔΑ, πρώην Προέδρου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κατοίκου Γαλλίας
2. Ιωάννη ΛΥΠΗΜΕΝΟΥ, Διαμεσολαβητή, κατοίκου Βελγίου
3. Χρήστου ΑΡΑΒΙΔΗ
4. Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ
5. Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ
6. Μανώλη ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ
7. Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ
Όλων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

ΚΑΤΑ

της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΠΑΕ ΑΡΗΣ 1914”, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα.
__________________

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό Αδειοδότησης 2016 και την από 16-5-2017 εγκύκλιο της ΕΠΟ περί εφαρμογής του προγράμματος αδειοδότησης (LICENSING SYSTEM) για τις ΠΑΕ της FOOTBALL LEAGUE μεταξύ των άλλων υποχρεωτικών κριτηρίων που προβλέπονται, είναι και τα Νομικά κριτήρια της παρ. 4 και ειδικά του άρθρου 45, κατά το οποίο “εντός 60 ημερών από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, οι ομάδες που προβιβάζονται στην FOOTBALL LEAGUE θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία για την σύσταση της εταιρείας, και να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο Μετοχικό Κεφάλαιο”.

Επίσης, θα πρέπει να πληρούται το κριτήριο της συνεχιζόμενης δραστηριότητας (παρ. 14 εγκυκλίου …….. άρθρο 52 κανονισμού), οπότε “Η ΠΑΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (30-6-2018), ενώ “ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΤΕ Η ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ Μ.Κ. , ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ προς την ΕΠΟ κλπ.

ΕΠΕΙΔΗ πέρυσι με την άνοδο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στην Β’ Εθνική, η ΕΠΟ δεν προέβη σε σχετικό έλεγχο αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ειδικά το αρμόδιο τμήμα δεν έλεγξε την ύπαρξη και καταβολή του δηλωθέντος μετοχικού κεφαλαίου.
ΕΠΕΙΔΗ προσφύγαμε αρμοδίως στην ΕΕΑ για μη χορήγηση πιστοποιητικού, όμως η ΕΕΑ κατόπιν πολιτικών πιέσεων αδειοδότησε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, χωρίς όμως στο σκεπτικό των αποφάσεών της να αιτιολογήσει την προφανή έλλειψη καταβολής του μτχ. κεφ. αρκούμενη παρανόμως σε μια απλή φωτοτυπία της επιταγής.
ΕΠΕΙΔΗ ήδη την 1-6-2017 συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή των Αφων ΚΑΡΥΠΙΔΗ κατά του πληρεξουσίου μας, όσον αφορά τις δηλώσεις του για την μη ύπαρξη πραγματικού μτχ. κεφ., η οποία πιθανολογείται βάσιμα ότι θα απορριφθεί, καθλως στο υποβληθέν αίτημα επίδειξης εγγράφων οι ενάγοντες αρνήθηκαν να προσκομίσουν όχι μόνο Τραπεζική βεβαίωση ρευστοποίησης της επιταγής αλλά ούτε και την ίδια της φωτοτυπία της επιταγής.
ΕΠΕΙΔΗ ήδη ο πληρεξούσιός μας έχει επιδώσει την από 6-6-2017 εξώδικη δήλωση – πρόσκληση προς την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για την χορήγηση των αποδεικτικών εγγράφων κάλυψης του μτχ. κεφ. και ρευστότητας της ΠΑΕ.
ΕΠΕΙΔΗ ήδη η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αδυνατεί να εξοφλήσει τις οφειλές του απέναντι σε ποδοσφαιριστές και προπονητές της φετεινής περιόδου και δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα.
ΕΠΕΙΔΗ προς απόδειξη της αίτησής μας προσάγουμε κι επικαλούμαστε:

1. Τις αιτήσεις μας στην ΕΕΑ
2. Τις αποφάσεις της ΕΕΑ
3. Το πρακτικό της πενταμελούς επιτροπής του ΑΣ ΑΡΗΣ
4. Την αγωγή των Αφων ΚΑΡΥΠΙΔΗ
5. Τις προτάσεις τους
6. Τις προτάσεις και την προσθήκη του πληρεξουσίου μας,
7. Την εξώδικη δήλωση προς την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
8. Το καταστατικό της ΠΑΕ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την επιφύλαξη κάθε
νομίμου δικαιώματός μας
ΖΗΤΑΜΕ
1. Να ελέγξετε την καταβολή και ύπαρξη μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,
2. Σε περίπτωση μη νόμιμης κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Αθήνα, 20-06-2017
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ “

Η αίτηση δεν εχει καμία τύχη καθώς η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ειναι 100% νόμιμη όπως ήδη εχει αποφανθεί η ΕΕΑ, ενώ την προηγουμενη βδομάδα και το ΓΕΜΗ ανακοίνωσε επίσημα ότι όλα έγιναν νόμιμα και για το μετοχολόγιο.

Όσα κάνουν Σκόρδας και Παναγόπουλος προβάλλονται από τα ίδια ΜΜΕ στην Θεσσαλονίκη που και πέρσι πρόβαλαν παρόμοιες ενέργειες των ίδιων ανθρώπων με τον ΑΡΗ να δικαιώνεται.

Ευτυχώς πλέον τους εχει αντιληφθεί και ο τελευταίος Αρειανός…

Προτεινόμενα Άρθρα