"Ο κόουτς είναι άνθρωπος της δουλειάς" (audio)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο ποδοσφαιριστής του Παναιγιάλειου μίλησε για τον νέο προπονητή του ΑΡΗ, Δημήτρη Σπανό

Ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107,4 FM και μίλησε για τον νέο προπονητή του ΑΡΗ, Δημήτρη Σπανό. 

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την αντίδρασή του όταν έμαθε πως ο Δημήτρης Σπανός ανέλαβε τον ΑΡΗ:

Ήταν μία εξέλιξη που την περιμέναμε εδώ στο Αίγιο, καθώς βλέπαμε πως ο ΑΡΗΣ καθυστερεί, ξέραμε πως ο Δημήτρης δεν θα μείνει εδώ. Είναι ένας προπονητής που τα τελευταία χρόνια στην Β Εθνική έχει επιτυχίες και , κατά την άποψή μου, είναι ένας από τους 3 κορυφαίους προπονητήες της κατηγορίας. 

Για το προπονητικό προφίλ του Δημήτρη Σπανού:

“Ο κόουτς είναι λάτρης της δουλειάς. Ότι συμβαίνει στο γήπεδο θέλει να προέρχεται από αρκετή δουλειά και τακτική και αηυτό φαίνεται και στις ομάδες που πηγαίνει. Έχει δική του φιλοσοφία και δικό του πλάνο. Το ατού του είναι ότι ξέρει να διαβάζει τους αντιπάλους, ξέρει τα αδύνατά τους σημεία και γενικότερα γνωρίζει την κατηγορία απέξω. Θεωρω ότι ο ΑΡΗΣ αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τον ίδιο και πιστεύω πως είναι μία  προσωπικότητα που μπορεί να αναδειχθεί μέσα από τον ΑΡΗ. Και ο ΑΡΗΣ όμως έχει κάνει μία εξαιρετική επιλογή. Τα ονόματα σε αυτή την κατηγορία δεν φέρνουν το αποτέλεσμα. Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται ένα γρήγορο αποτέλεσμα, και να βρεθεί εκεί που πρέπει.

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν δικό του δημιούργημα και έφυγε από την ομάδα όταν η ομάδα ήταν στην πρώτη θέση. 

Πιστεύω πως τις ομάδες δεν τις κάνουν τα πολλά ονόματα ούτε τα λεφτά. Τις ομάδες τις φτιάχνει η τακτική, η φιλοσοφία, η εμπιστοσύνη… 

Ο ΑΡΗΣ πέρσι είχε ένα από τα καλύτερα ρόστερ και έναν εξαιρετικό προπονητή, όμως δεν ήταν αρκετό αυτό.  Τα αποτελέσματα φέτος θα δείξουν σε όλους όσους είναι δύσπιστοι για αυτή την επιλογή πως ο ΑΡΗΣ έκανε σημαντική κίνηση. Στην προετοιμασία όταν θα παρακολουθήσετε θα δείτε πως η ομάδα θα έχει συγκεκριμένο πλάνο, τακτική και στόχους. Ο κόουτς είναι άνθρωπος της δουλειάς. Έφτασε ίσως η ώρα να πάρει την ευκαιρία του. Φέτος θεωρώ πως ο ΑΡΗΣ θα κάνει την χρονιά του. Μου αρέσει η φιλοσοφία της ομάδας.”

Για τις ομάδες που ξεχωρίζει ο ίδιος από την κατηγορία:

“Ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να ξεφύγει λίγο από τον περσινό τρόπο σκέψης.  Πρέπει να σκεφτεί πως είναι μία ομάδα Β Εθνικής και η επιλογές της θα πρέπει να ταιριάζουν σε αυτη την κατηγορία.΄Αν γίνει αυτό ο ΑΡΗΣ θεωρω πως θα ανέβει εκεί που του αξίζει. Με εμπιστοσύνη και υπομονή προς το πρόσωπο  του κύριου Μυροφορίδη και στον Δημήτρη Σπανό ο κόσμος του ΑΡΗ θα ανταμειφθεί. “

Προτεινόμενα Άρθρα