"Οι ομάδες έχουν πληρώσει, πρέπει να υπάρχει κατανόηση"

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας  Λεουτσάκος μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στο Libero 107.4 για το θέμα αδειοδότησης των ομάδων της Λίγκας και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ. Λεουτσάκος τόνισε αρχικά: “Κάποιες ομάδες σε δεύτερο βαθμό θα πάρουν άδεια. Έχουν πληρώσει απλά με καθυστέρηση είκοσι ημερών. Δεν πρέπει να είναι τόσο… με τον κανονισμό από την στιγμή που έχουν πληρώσει οι ομάδες. Κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ένα πρωτάθλημα, πολλές ομάδες είναι σε κατάσταση εξυγίανσης. Πέρυσι εμείς βουτήξαμε στα βαθιά και η Επιτροπή ξέρει, ακούει, εγώ είμαι ευχαριστημένος από την επικοινωνία και θα βρούμε μία λύση για το πρωτάθλημα» και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε παράσταση στην ΕΠΟ, μιλάμε, δείχνουν κατανόηση αλλά όλα πρέπει να τα δούμε στην πράξη. Αν δεν δούμε κάποια πρόοδο θα έχουμε πρόβλημα με το πρωτάθλημα. Και μετά θα υπάρχουν πολλοί άνεργοι ποδοσφαιριστές, θα υπάρχει πρόβλημα με τους προμηθευτές”.

Όσον αφορά τα κριτήρια για τις άδειες: “Από πέρυσι είχαν βάλει κάποιες προϋποθέσεις, εμείς ήρθαμε τον Νοέμβριο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα» ενώ για την ποινή σε περίπτωση που μία ομάδα δεν πάρει άδεια τόνισε: «Η ποινή που θέλουμε να περάσει είναι να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους παίκτες από την Κ20. Και να μπορούν να πάρουν και τρεις κοινοτικούς. Τώρα ισχύει μόνο να μπορείς να χρησιμοποιήσεις παίκτες από την Κ20, ένα πρωτάθλημα πέρυσι το οποίο ήταν ταλαιπωρημένο. Θα πρέπει και ο ΠΣΑΤ να ενεργοποιηθεί. Πρέπει να το δεχθεί η ΕΠΟ για να ισχύει. Δεν ζητάμε να παρανομήσουμε. Ζητάμε να βοηθήσουν να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, μία σωστή κατηγορία”.

Αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League τόνισε: “Η 4η Αυγούστου είναι η καταλυτική ημερομηνία για να καταθέσεις την συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Θα δούμε μέχρι τότε ποιες ομάδες θα έχουμε. Περιμένουμε και τις εξελίξεις στην SuperLeague, μακάρι να μην υπάρξει κι εκεί πρόβλημα”.

Σχετικά με την πιθανότητα κάποιες ομάδες να μην λάβουν μέρος και πως θα καλυφθούν τα κενά είπε: “Τα κενά βάση του ΚΑΠ, υπάρχει μία έννοια βάση της οποίας θα αποφασίσει η ΕΠΟ αν θέλει να καλυφθούν τα κενά ή αν μείνει ως έχει. Το πόσες ομάδες θα κατέβουν θα το δούμε στην πράξη. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει ο ΚΑΠ, υπάρχουν και οι εκλογές”.

 
Για τα οικονομικά της Λίγκας τόνισε: “Θέλω να είμαι αισιόδοξος, συζητάμε για κάποιες χορηγίες αλλά δεν συμφωνήσουμε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα» ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα με την παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων σε δ.σ. της Λίγκας και πως πλέον θα υπάρχει πρόστιμο σε τρεις απουσίες:  «Υπάρχει ένα χρηματικό πρόστιμο 10.000 και η εκπροσώπηση θα γίνεται από τους νόμιμους εκπροσώπους. Δεν γίνεται να γίνονται δ.σ. και να μην υπάρχει κανείς εκπρόσωπος, κάποτε έρχονταν άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με τις ομάδες”.

Ο κ. Λεουτσάκος συνέχισε λέγοντα: “Είναι ένα μεγάλο θέμα κατά πόσο θα αντέξουν οι πιο μικρές ομάδες που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ ,πως θα πάνε να παίξουν με την Κ20. Εδώ δεν πήραν άδεια ΑΡΗΣ και ΟΦΗ” και συμπλήρωσε: “Τα πλήρωσαν τα χρέη, δεν είναι ότι ακόμα χρωστάνε. Ζητάμε να υπάρχει μία κατανόηση”

Για την δική του ομάδα, τον Αχαρναικό ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα είπε: “Ο Αχαρναικός είναι μία μικρομεσαία ομάδα, το ποσό που χρειαζόμαστε είναι πολύ μικρό. Τα ποσά που χρωστάνε οι ομάδες είναι αστεία. Αλλά ένα μελανό σημείο είναι ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει 2-3 προσφυγές σε μία χρονιά. Πρέπει κάτι να γίνει”.

Προτεινόμενα Άρθρα