"Αν δεν ματώσεις, δεν κερδίζεις"

από AllAboutARIS

Ο νεοφερμένος επιθετικός του ΑΡΗ μιλάει για τις βάσεις που μπαίνουν στα 3-5 Πηγάδια και τα συστατικά της ανόδου.

Αισιόδοξος ότι η χημεία μεταξύ παλιών και νέων παικτών θα επιτευχθεί γρήγορα, εμφανίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AllAboutARIS ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος. Ο πρώην επιθετικός του Απόλλωνα γνωρίζει καλά τον τρόπο δουλειάς και τη φιλοσοφία του Δημήτρη Σπανού αλλά αναγνωρίζει ότι χωρίς προσπάθεια υπάρχει ο κίνδυνος ο ΑΡΗΣ να την ξαναπατήσει….

-Δημήτρη ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία;

“Επιτέλους ήρθαμε όλοι μαζί, να δουλέψουμε και να αφοσιωθούμε καθαρά  στον στόχο της ομάδας. Οι πρώτες μέρες είναι περισσότερο προσαρμογής. Μας περιμένει σκληρή δουλειά και από τη στιγμή που υπάρχει ήδη ένα καλό κλίμα μεταξύ μας θα έχουμε και καλή συνεργασία. Προσπαθούμε  να μπούμε σιγά σιγά στη φιλοσοφία του προπονητή και της ομάδας”.

-Ξέρετε τον προπονητή και τον Παύλο, τι σημαίνει αυτό για εσάς;

“Αυτό μας εντάσσει πολύ πιο εύκολα στα θέλω του προπονητή και από τη μεριά μας εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο τους υπόλοιπους στα τακτικά κομμάτια των προπονήσεων. Αυτό που παίζει όμως τον ρόλο του είναι άλλο, γιατί ενταχθήκαμε σε μια διαφορετική ομάδα, πιο μεγάλη, πιο ταλαιπωρημένη που ξεκινάει με νέες βάσεις για να πετύχει τον στόχο της”.

-Ποια είναι η φιλοσοφία του Δημήτρη Σπανού, τι ΑΡΗ να περιμένει ο κόσμος;

“Αυτό που θέλει ο κόουτς είναι η ομάδα του να… πνίγει τον αντίπαλο στο γήπεδο. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, να βάζει δηλαδή όσα περισσότερα τέρματα γίνεται και γενικότερα οι ομάδες του παίζουν πάντα ψηλά”.

-Είναι καθόλου ριψοκίνδυνο αυτό που είπες… ότι ο ΑΡΗΣ είναι μια καινούργια ομάδα;

“Υπάρχει ένας κορμός από πέρυσι, που είναι βασικό στο ποδόσφαιρο να κρατάς έναν κορμό. Με τα νέα παιδιά, όπως έγιναν οι κινήσεις και διαμορφώθηκε το ρόστερ, η χημεία εκτιμώ ότι θα ταιριάξει πολύ σύντομα. Έχει χτιστεί πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις, καθαρά Β εθνικής, αγωνιστικά, σκληρά και μέσα από αυτό θα παρουσιάσουμε και καλό ποδόσφαιρο. Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε κανένα παιχνίδι αφ υψηλού. Αν δεν παίξεις, αν δεν ματώσεις, δεν κερδίζεις. Και πέρυσι ας πούμε ενώ ο Αρης είχε εξαιρετικό υλικό, την… πάτησε”.

-Είπες ότι είναι και ταλαιπωρημένη. Αυτό προσθέτει εξτρά πίεση σε εσάς τους καινούργιους;

“Αν είσαι σωστός στη δουλειά σου, στις προπονήσεις, στο γήπεδο, δεν υπάρχει καμία πίεση. Την πίεση την βλέπουμε σαν κάτι θετικό, όχι για να μας αγχώνει. Εμείς την θέλουμε. Θέλουμε για παράδειγμα τον κόσμο στο γήπεδο να μας δώσει κίνητρο. Αν είσαι σωστά δουλεμένος και έχεις την… ταυτότητά σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ούτε πίεση, ούτε άγχος”.

-Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα σου ο ΑΡΗΣ;

“Είναι η μεγαλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί. Σε όσες ομάδες αγωνίστηκα νομίζω ότι έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για να πετύχει τους στόχους της. Ξέρω την κατηγορία πολύ καλά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και θα το δείχνω αυτό παιχνίδι με παιχνίδι περισσότερο”.

Προτεινόμενα Άρθρα