"Αίμα και άμμος σε κάθε παιχνίδι"

από AllAboutARIS

Ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός του ΑΡΗ δίνει το σύνθημα της επόμενης χρονιάς.

Όσοι, ελάχιστοι είναι η αλήθεια, παρακολούθησαν δια ζώσης το τελευταίο παιχνίδι της περσινής χρονιάς με την Σπάρτη στο Βικελίδης, δεν μπορεί να μην θυμούνται τον ξανθομάλλη μέσο που έκανε άνω-κάτω την άμυνα του ΑΡΗ όποτε έπαιρνε την μπάλα με την εξαιρετική του τεχνική. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο περί ου ο λόγος, Αριστείδης Λώττας, περνούσε το κατώφλι του “Κλεάνθης Βικελίδης” ως παίκτης του ΑΡΗ πλέον. Ο 29χρονος  μεσοεπιθετικός μιλάει στο AllAboutARIS για τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του και τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο ΑΡΗΣ τη νέα χρονιά.

-Από την Σπάρτη στον ΑΡΗ, ένα μεγάλο άλμα για την καριέρα σου. Αισθάνεται έτοιμος για αυτή την πρόκληση;

“Οι στόχοι πλέον αλλάζουν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό. Ξέρω που έχω έρθει και μετά την περσινή αποτυχία του ΑΡΗ δεν μας παίρνει για λάθη. Πρέπει να μπούμε γρήγορα στη φιλοσοφία του προπονητή, να ακολουθούμε πιστά το πλάνο του και στο τέλος να ανέβει η ομάδα κατηγορία”

-Σαν αντίπαλος του ΑΡΗ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, σου προξένησε εντύπωση η αποτυχία της ομάδας;

“Με βάση τις τρεις ομάδες που ήταν εξ αρχής τα φαβορί για την άνοδο (σ.σ. ΑΡΗΣ, Λαμία, Απόλλων), ο ΑΡΗΣ είχε το καλύτερο ρόστερ για την κατηγορία, αλλά στην Football League δεν παίζει τον καθοριστικό ρόλο. Πρέπει να ματώσεις τη φανέλα, όλοι θέλουν να κερδίσουν και να δείξουν πράγματα κόντρα στον ΑΡΗ. Νομίζω εκεί την… πάτησε η ομάδα πέρυσι”.

-Το μοντέλο του ΑΡΗ σε σχέση με πέρυσι άλλαξε και φέτος η μαχητικότητα είναι κάτι που διακρίνει την αγωνιστική φιλοσοφία. Είναι αυτό που θέλει η κατηγορία;

“Άμα δεν παίξεις σκληρά δεν θα σου χαριστεί κανένας. Πρέπει να δίνεις το 100% σε κάθε παιχνίδι, να είμαστε μια οικογένεια στα αποδυτήρια και όλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο.  Σε κάθε ματς θα γίνεται… αίμα και άμμος, γι αυτό και θέλουμε τη μαχητικότητα και φυσικά την βοήθεια του κόσμου”.

-Ο κόσμος του ΑΡΗ πάντως σε γνώρισε μέσα από την εμφάνισή στου το τελευταίο ματς με την Σπάρτη και περιμένει ανάλογες -και καλύτερες- με την κιτρινόμαυρη φανέλα…

“Καλό το θέαμα, η ουσία όμως είναι οι βαθμοί. Αν μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε, ακόμα καλύτερα”.

-Είσαι ευχαριστημένος απ’ όσα έχεις πετύχει στη μέχρι τώρα καριέρα σου; Ξεκίνησες από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού σαν μεγάλο ταλέντο, είχες μια διαδρομή αυτά τα χρόνια και έρχεσαι σε μία ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία. Γυρνώντας πίσω τον χρόνο, τι συμπέρασμα βγάζεις;

“Θα μπορούσα να φτάσω ψηλότερα. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στα 18 μου, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Πιστεύω ότι όλοι μαζί να αναδειχθούμε μέσα από τον ΑΡΗ και τις επιτυχίες που θα έχουμε”.

-Πόσο εύκολο είναι ένας ποδοσφαιριστής με τα δικά σου τεχνικά χαρακτηριστικά να κάνει όσα έκανες με την Σπάρτη φορώντας όμως πλέον πιο βαριά φανέλα;

“Αν κάποιος πιστεύει στον εαυτό του και κάνει στο γήπεδο αυτά που ζητάει ο προπονητής, νομίζω ότι μετά με την προσωπικότητα και την ποιότητα που διαθέτει μπορεί να βγάλει πιο εύκολα και την ποδοσφαιρική… φαντασία στο χορτάρι”.

-Τι είναι αυτό που ζητάει από σένα ο Δημήτρης Σπάνος;

“Ζητάει να είμαστε επιθετικοί και σφιχτά στην άμυνα. Θέλει να παίζουμε πολύ από τα πλάγια και να πατάνε οι παίκτες στην αντίπαλη περιοχή”.

-Με τους επιθετικούς του ΑΡΗ (σ.σ. Πίντο, Καπνίδης, Διαμαντόπουλος) έχει ξεκινήσει να συνεργάζεσαι όπως θέλεις;

“Είναι ακόμα νωρίς, αλλά σιγά σιγά θα βρούμε τα πατήματά μας ο ένας με τον άλλον. Αυτό μόνο μέσα από τις προπονήσεις μπορεί να βγει σωστά και στα επίσημα παιχνίδια και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε”.

-Το γεγονός ότι σε επέλεξε ο Παύλος Μυροφορίδης, ο οποίος  πιστεύει σ’ εσένα σε γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες;

“Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Μυροφορίδη. Αυτά που έχει πετύχει στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαία, οι πράξεις μιλάνε ;από μόνες τους. Τον ευχαριστώ που με επέλεξε και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να δικαιώσω αυτούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να φοράω τη φανέλα του ΑΡΗ”

Προτεινόμενα Άρθρα