Συνεχίζονται οι επαφές Σούπερ Λίγκας με ΕΡΤ

από AllAboutARIS

Συμφωνία για την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρξε ωστόσο αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι τι θα συμβεί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ οι ομάδες συμφώνησαν να τηρήσουν την σύμβαση η οποία είναι σε ισχύ, ελπίζοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και από την άλλη πλευρά, δηλαδή, τον συνδρομητικό σταθμό.

Κάτι που όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, με το ενδεχόμενο η NOVA να αποφασίσει να καταγγείλει τη σύμβαση να παραμένει ανοικτό.

Μεγάλο ρόλο, στις εξελίξεις αλλά και στο αποτέλεσμα τους παίζει η ΕΡΤ και τη στάση που αυτή θα κρατήσει. Διότι μία συμφωνία με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο θα μπορέσει να καλύψει τη χασούρα από τη μείωση που ζητά η Nova.

Στη Λίγκα έχουν αντιληφθεί πολύ καλά ότι η λύση περνάει μέσα από τη συμφωνία με την ΕΡΤ και έτσι έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες από τη Λίγκα αλλά και την τηλεοπτική αγορά οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος αλλά και της ΕΡΤ συνεχίζονται με την παρουσία, μάλιστα, κυβερνητικών στελεχών, με στόχο να υπάρξει συμφωνία.

Μάλιστα, βάσει των ίδιων πληροφοριών, η βάση των συζητήσεων αφορά το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς αυτό εκτιμούν από τη Λίγκα ότι είναι η εμπορική αξία του πακέτου των 30 αγώνων για το οποίο γίνονται οι επαφές.

Εάν, τελικά, θα υπάρχει «λευκός καπνός» είναι κάτι το οποίο θα κριθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Προτεινόμενα Άρθρα