"Θέλουμε λίγο χρόνο να βρεθούμε…"

από AllAboutARIS

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΑΡΗ αναλύει τα στοιχεία που θα έχει ο ΑΡΗΣ τη νέα σεζόν και οριοθετεί τον χρονικό ορίζοντα αφομοίωσής τους.

Από τα πολλά νέα πρόσωπα ο Πασχάλης Κάσσος που δείχνει μάλιστα και γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα μίλησε στο AllAboutARIS για την πορεία της προετοιμασίας, ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΑΡΗΣ τη νέα σεζόν και την πρόκληση για τον ίδιο να αγωνιστεί με τους “κίτρινους” στη Σούπερ Λιγκ.

Πρώτα συμπεράσματα για την προετοιμασία και το πρώτο φιλικό;

“Δουλεύουμε πολύ καλά, βρίσκουμε σιγά-σιγά τα πατήματά τους. Δώσαμε και τον πρώτο μας φιλικό. Δεν ήρθε όπως το θέλαμε, δεχθήκαμε πρώτοι γκολ, αλλά βγάλαμε κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Έχουμε όλα τα εχέγγυα να μπούμε στο στιλ που θέλει ο προπονητής μας και μόλις το πετύχουμε θα είναι όλα πιο εύκολα”.

Ποια είναι τα καινούργια στοιχεία που έβγαλε η ομάδα στο φιλικό και σε ικανοποίησαν;

“Θέλουμε να έχουμε την μπάλα. Είχαμε την κατοχή. Όπου χανόταν η μπάλα θέλαμε να πρεσάρουμε τον αντίπαλο, σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Απλά πρέπει να αποφεύγουμε τις αντεπιθέσεις. Αυτό μας στοίχισε στο φιλικό”.

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ομάδα να “δέσει σαν σύνολο;

“Σίγουρα, γιατί ήρθαμε αρκετοί νέοι παίκτες. Θέλουμε τον χρόνο μας. Και πέρυσι με τον κ. Σπανό, στον Απόλλωνα, κάπως έτσι έγινε και μέσα σε ένα μήνα πετύχαμε την χημεία που ζητάμε”.

Πόσο σε βοηθάει που έχεις συνεργαστεί και πέρσι με τον Σπανό;

“Πολύ, ξέρω τι θέλει. Με βοηθάει σημαντικά”.

Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία που θα έχει ο ΑΡΗΣ;

“Πρέπει να… πνίγουμε τον αντίπαλο. Απλά, θέλουμε χρόνο να τα βρούμε μεταξύ μας, γιατί σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητοι οι αυτοματισμοί”.

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα με τόσο πολλά νέα πρόσωπα;

“Όπως λέει και ο κ. Μυροφορίδης, πρώτα πρέπει να γίνουμε ομάδα μέσα στα αποδυτήρια και μετά ομάδα στο γήπεδο. Πάμε πολύ καλά πάντως”.

Η δύναμη που είδαμε στο φιλικό με τη Βέροια θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του φετινού ΑΡΗ;

“Κακά τα ψέματα, έτσι είναι η Φούτμπολ Λιγκ. Θέλει πολλή δύναμη, διότι υπάρχουν και γήπεδα, που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν δεν πηγαίνεις με πάθος και δύναμη δεν θα κερδίζεις”.

Τι σημαίνει για σένα η μεταγραφή στον ΑΡΗ;

“Σίγουρα είναι μία πρόκληση. Ο ΑΡΗΣ είναι μία μεγάλη ομάδα. Μακάρι να τα καταφέρουμε μέσα από την δουλειά, τίποτα δεν είναι εύκολο. Θέλω να παίξω με τον ΑΡΗ στη Σούπερ Λίγκα. Γι αυτό και είμαστε εδώ”.

Τι συναισθήματα σου προκάλεσε η παρουσία τόσου κόσμου στο φιλικό;

“Από εκεί καταλαβαίνεις ότι είσαι σε μία μεγάλη ομάδα. Μ αρέσει όταν έχει πίεση, έχεις κίνητρο και δεν παρατάς καμία φάση”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα