"Σαν ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίζουμε παντού"

από AllAboutARIS

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός του ΑΡΗ μιλάει για τα βασικά κομμάτια της δουλειάς που γίνεται στα 3-5 Πηγάδια, τη σημασία της νίκης και την επιθυμία του να αγωνιστεί με τον ΑΡΗ στη Σούπερ Λιγκ.

Από τα πολλά νέα πρόσωπα ο Γιάννης Πασάς αν και μόλις 26 ετών, διαθέτει ήδη σημαντικές εμπειρίες παίζοντας σε Παναιτωλικό και Ηρακλή. Μιλώντας στο AllAboutARIS, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας καλού κλίματος, ανέλυσε τα στοιχεία που θα διαθέτει ο νέος ΑΡΗΣ και αναφέρθηκε στην εμπέδωση νοοτροπίας νικητή παντού.

Γιάννη ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μετά από μια εβδομάδα παραμονής στο βουνό;

“Υπάρχει κούραση, είναι δεδομένη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Θέλει προσπάθεια μεγάλη για να πετύχουμε τον στόχο που θέλουμε. Υπάρχουν πράγματα που μας ζητάει ο προπονητής μας, κάποια βγαίνουν, κάποια θα χρειαστεί να τα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Είμαστε αρκετοί νέοι παίκτες και θέλει χρόνο, αλλά δουλεύουμε σωστά. Πιστεύω ότι θα έχουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα”.

Βλέπουμε πάντως ότι δουλεύετε αποκλειστικά σχεδόν την επιθετική τακτική.

“Σίγουρα. Στον ΑΡΗ δεν αρμόζει να παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο και να περιμένει τον αντίπαλο. Χρέος μας είναι να έχουμε συνέχεια την κατοχή, να πιέζουμε τον αντίπαλο και να πετυχαίνουμε πρώτοι γκολ. Δεν θέλουμε την ισοπαλία, μόνο τη νίκη. Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε είναι οι αντεπιθέσεις”.

Είσαι έτοιμος να διαχειριστείς την πίεση του ΑΡΗ;

“Είναι καλό να υπάρχει πίεση. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης. Θα μας δίνει την ώθηση για να πετύχουμε τον στόχο”.

Συζητήθηκε μεταξύ σας η σημαντική παρουσία του κόσμου στο φιλικό με τη Βέροια;

“Ξέρουμε τον λαό του ΑΡΗ και το πόσο θέλει αυτή την άνοδο. Είναι σημαντικό που ήταν Κυριακή, Αύγουστος και όμως προτίμησαν να είναι εδώ στο πλευρό μας. Αυτό λέει πολλά. Προσωπικά περίμενα τόσο κόσμο, ξέρω τους φιλάθλους του ΑΡΗ και δεν μου ήταν έκπληξη που βρέθηκαν στο πρώτο φιλικό”.

Τι ήταν αυτό που σε δελέασε στην πρόταση του ΑΡΗ;

“Το ότι είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα.  Μου αρέσουν αυτές οι προκλήσεις και στόχος μου είναι να αγωνιστώ με τον ΑΡΗ στην πρώτη κατηγορία”.

Σε είδαμε στο φιλικό να παίζεις να παίζεις και φορ εκτός από εξτρέμ

“Αυτό θα το αποφασίσει ο κόουτς, έχω παίξει και σέντερ φορ και στα πλάγια”.

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του φετινού ΑΡΗ;

“Πάθος, κατοχή και επιθετικό παιχνίδι”.

Τι πρωτάθλημα περιμένεις του χρόνου;

“Η Φούτμπολ Λιγκ είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Θα παίξουμε σε κακά γήπεδα, με μικρούς αγωνιστικούς χώρους και απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει για να έρχεται μόνο η νίκη. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο”.

Με τόσα νέα πρόσωπα πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

“Στο γήπεδο βρίσκουμε χημεία και εκτός, που είναι το πιο σημαντικό. Για να πάει μία ομάδα ψηλά, όλα ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Θα δεθούμε ακόμα πιο πολύ στην πορεία. Αν είμαστε όλοι μια γροθιά, που θα το πετύχουμε, θα πετύχουμε και τον στόχο μας”.

Ο προπονητής του μίλησε πολύ για την σημασία της νίκης μετά το φιλικό

“Δεν έχει σημασία το ότι είναι φιλικό. Είμαστε ο ΑΡΗΣ και πρέπει να κερδίζουμε παντού”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα