Η άλφα-βήτα του Σπανού και οι φωνές

από AllAboutARIS

Σε μια προπόνηση συμπυκνώθηκαν πολλά από τα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του ο Έλληνας τεχνικός.

Η χθεσινή απογευματινή προπόνηση τακτικής περιελάμβανε πολλά απο τα στοιχεία που θέλει ο Δημήτρης Σπανός να έχει στο παιχνίδι του ο ΑΡΗΣ την επόμενη σεζόν. Κάθετο ποδόσφαιρο, ανάπτυξη απο τα άκρα, γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας, αλλαγή κατεύθυνσης, υποστήριξη των πίσω παικτών στους μπροστινούς, σωστές αποστάσεις των γραμμών, και διατήρηση της κατοχής της μπάλας αν δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για την γρήγορη μεταφορά της μπάλας στο επιθετικό τρίτο τέταρτο τοθυ γηπέδου. Εννοείται ότι μόλις χανόταν η μπαλα, ζητούσε ασφυκτικό press ώστε να μην βγάλει ο αντίπαλος αντεπίθεση.

Ήταν με διαφορά η πιο… γεμάτη και απαιτητική προπόνηση τακτικής μέχρι σήμερα στα 3-5 Πηγάδια και η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Σπανός την έζησε από την αρχή ως το τέλος με μεγάλη ένταση και συμμετείχε ενεργά με πάθος και αρκετή φωνή. Εδινε εντολές σε κάθε παίκτη, σταματούσε την άσκηση και έκανε παρατηρήσεις ενώ μοίρασε και αρκτές ατάκες. Οπως όταν ο Λώττας αντί να πάρει την μπαλα μπροστά και να παίξει κάθετα τη γύρισε πίσω για να του φωνάξει ο έλληνας τεχνικός: “Για αυτό σε έφερα εδώ, για να μου παίζεις κάθετα”.

Σε μια άλλη φάση, όταν διαπίστωσε ότι οι παίκτες του το συζητούσαν πολύ μεταξύ τους είπε το αμίμητο: “Από εργοδηγούς έχουμε πολλούς, εργάτες χρειαζόμαστε”.  Παρατηρήσεις έκανε και σε Μπαργκάν και Καπνίδη ζητώντας τους να σκοράρουν ενώ φυσικά δεν παρέλειπε να επιβραβεύει τους παίκτες του σε κάθε καλή ενέργεια ή σωστή εκτέλεση της άσκης και επίτευξη του στόχου της.

Προτεινόμενα Άρθρα