"Τιμή μου που προπονώ τους τερματοφύλακες του ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Η ευθύνη να προπονείς του τερματοφύλακες του ΑΡΗ, τα αμέτρητα σουτ και ο συναγωνισμός για τη θέση ένα.

Χαμηλών τόνων, ακούραστος, ο Αντώνης Λυκούρης, ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων του ΑΡΗ, έχει βάλει και φέτος ένα στοίχημα. Οι τέσσερις τερματοφύλακες που προπονεί να κάνει ο καθένας ένα βήμα παραπάνω όπως έκανε ο Διούδης. Ο νεαρός εκπαιδευτής μίλησε στο AllAboutARIS για τη δουλειά και… προέβλεψε μεγάλη μάχη για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα.

Αντώνη μια απορία. Πόσα σουτ κάνεις σε κάθε προπόνηση;

“Δεν τα έχω μετρήσει, είναι αρκετά. Είναι 1,5 ώρα η προπόνηση που κάνω, οπότε ίσως και 600-700!”

Άρα, πρέπει να γυμνάζεται αρκετά ένας προπονητής τερματοφυλάκων;

“Ναι. Για να κάνεις μία σωστή προπόνηση πρέπει οι τερματοφύλακες να δουλεύουν με το στοιχείο τους, που είναι η μπάλα. Σουτ και σέντρες από κάθε σημείο του γηπέδου, οπότε πρέπει να είσαι σε καλή κατάσταση”.

Διακρίνεις όρεξη στους τερματοφύλακες της ομάδας;

“Έχουν όρεξη, είναι εργάτες και στρατιώτες και οι τέσσερις. Ακούνε ότι τους λέω και αυτό είναι υπέρ τους. Το βασικό είναι να ανέβουν ένα σκαλοπάτι”.

Πόσο ευεργετικό είναι για σένα που έχεις και φέτος, δύο τερματοφύλακες με τους οποίους δούλεψες και πέρσι;

“Είναι σημαντικό, γιατί αν δουλεύω με ένα παιδί ένα χρόνο τουλάχιστον, ο καινούργιος που θα έρθει θα δει έτοιμες τις ασκήσεις. Οι Αναγνωστόπουλος, Μαντζάρης και Αρβανίτης που ήταν και πέρσι, ξέρουν το ασκησιολόγιό μου και μπορεί ο Καντιμοίρης που ήρθε φέτος να μπει εύκολα στο κλίμα”.

Είναι μεγάλη ευθύνη να προπονείς τερματοφύλακες σε μία ομάδα με παράδοση στη συγκεκριμένη θέση;

“Είναι μεγάλη ευθύνη που προπονώ τους τερματοφύλακες του ΑΡΗ. Έχω να κάνω με παιδιά που θα πρέπει να εξελίξω, να φανούν και ατομικά και ομαδικά μέσα από τον ΑΡΗ. Το ευχάριστο είναι που ο Σωκράτης έφυγε από μία μεγάλη ομάδα και πήγε σε μία άλλη επίσης μεγάλη. Του εύχομαι να είναι καλά, μακριά από τραυματισμούς και να καθιερωθεί στην Εθνική ομάδα”.

Προτεινόμενα Άρθρα