Προβάδισμα για Λίβερπουλ (vid)

από AllAboutARIS

Με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ και ένα γκολ του Μίλνερ (35’ και 74′), η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 την Χόφενχαϊμ (87’ Ουτ) και βρίσκεται με το…1.5 πόδι στους ομίλους.

Η καλά διαβασμένη Λίβερπουλ πέρασε από το «Ράιν-Νέκαρ Αρίνα» με 2-1, χάρη στα γκολ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 35’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και του Μίλνερ στο 74’ με εξοστρακισμό και στον Νόρντβάιτ. Ο Ουτ μείωσε στο 87’ με διαγώνιο σουτ, ενώ στο τέλος ο Χούμπνερ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Η Λίβερπουλ διατήρησε την καλή παράδοση κόντρα σε γερμανικές ομάδες και είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήρε σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς, έστω και αν στο τέλος, πάλι καρδιοχτύπησε.

Το ματς

Η Χόφενχαϊμ μόλις στο 10ο λεπτό, με το ματς να έχει ανοίξει από την αρχή, έχει την μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ, με το πέναλτι που κερδίζει ο Γκνάμπρι από τον Λόβρεν. Ο Κράμαριτς εκτελεί το πέναλτι με άσχημο τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στον Μινιολέ ν’ αποκρούσει με ευκολία. Στο 15’ η Λίβερπουλ με τον Σαλάχ να φεύγει πίσω από το κέντρο και να έχει όλο το γήπεδο μπροστά του, έφτασε απέναντι από τον Μπάουμαν, αλλά το πλασέ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Γερμανών.

Η Χόφενχαϊμ κάνει δύο ακόμα φάσεις, με Βάγκνερ στο 24’ και Καντεράμπεκ στο 26ο, με την μπάλα να φεύγει μακριά από τον στόχο. Τελικά η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ που κέρδισε ο Μανέ, σε μια απόσταση 8-9 μέτρων έξω από την περιοχή, νίκησε τον Μπάουμαν και άνοιξε το σκορ για τους «ρεντς». Στο 37’ ο Τσαν έχει άλλη μια προσπάθεια, αλλά ο Μπάουμαν αποκρούει.

Η Χοφενχάιμ άγγιξε την ισοφάριση στο 43’, αλλά ο Βάγκνερ σημάδεψε το δοκάρι από καλή θέση στο 43’, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Λόβρεν πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάουμαν.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Φιρμίνο, μετά από έξοχη προσπάθεια και ασίστ του Μανέ, δεν μπόρεσε να νικήσει εξ’ επαφής τον Μπάουμαν για να βάλει και 2ο γκολ, ενώ στο 51’ νέα πλαγιοκόπηση του Μανέ, αναγκάζει τον πορτιέρε της Χόφενχαϊμ σε νέα επέμβαση. Οι Γερμανοί πήραν τα ηνία του ματς, άσκησαν πίεση στην άμυνα της Λίβερπουλ με διαδοχικά κόρνερ, αλλά η καλύτερη στιγμή τους ήταν ένα σουτ του Γκνάμπρι από καλή θέση που πέρασε πολύ έξω από την εστία του Μινιολέ.

Στο 70’ η Λίβερπουλ πιέζει ψηλά, ο Τσαν δίνει στον Σαλάχ, αλλά ο Αιγύπτιος δεν μπορεί να νικήσει τον Μπάουμαν στην κλειστή γωνία. Από το κόρνερ ο Λόβρεν ξανά νικάει την άμυνα της Χόφενχαϊμ, αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον Γερμανό πορτιέρε.

Στο 75’ ο Μίλνερ σε μια γρήγορη αντεπίθεση, μετά από την μπαλιά που δέχεται από τον Φιρμίνο πλάγια αριστερά, βάζει πολλά φάλτσα και με την πρόσκρουση της μπάλας στο στήθος του Νορντβάιτ καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. Στο 84’ ο Μανέ χάνει ευκαιρία για να ανεβάσει περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Στο 87’ ο Ουτ με εξαιρετικό τρόπο κατέβασε την μπάλα με το στήθος μετά από μακρινή μπαλιά του Νορντβάιτ. Στο 91’ ο Χούμπνερ μετά από εκτέλεση φάουλ, δεν μπόρεσε μα κεφαλιά να φέρει το ματς στα ίσια.

Οι συνθέσεις:
Χοφενχάιμ: Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Χούμπνερ, Βογκτ, Μπίτσατσκιτς (52’ Νόρντβεντ), Ζούμπερ, Ντεμιρμπάι, Ρουπ (53’ Αμίρι), Κράμαριτς, Γκνάμπρι (70’ Ουτ), Βάγκνερ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Μάτιπ, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον (63’ Μίλνερ), Βαινάλντουμ, Μανέ (89′ Γκρούγιτς), Φιρμίνο (84’ Σολάνκε), Σαλάχ

Προτεινόμενα Άρθρα