Σοβαρεύτηκε στην επανάληψη και κέρδισε

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παρουσίασε πολύ μέτρια εικόνα στο Α΄ ημίχρονο κόντρα στον Αλμωπό, όμως στην επανάληψη σοβαρεύτηκε και κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 3-1.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού προβλημάτισε με την εικόνα της στο πρώτο 45λεπτο, όμως στην επανάληψη ανέβασε την απόδοσή της και πήρε άνετα τη νίκη.

Έτσι ξεκίνησε

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Μπούρμπο, Τσουμάνη, Μαραγκό και Τζανακάκη στην άμυνα. Στον χώρο του κέντρου ήταν ο Παυλίδης με τον Κλιγγόπουλο και το Νέτο. Στις πτέρυγες ήταν ο Πασσάς με τον Λώττα και στην κορυφή της επίθεσης τον Καπνίδης.

Γκολ με το… καλημέρα

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο ΑΡΗΣ πήρε κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Καπνίδη. Ο Μπούρμπος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Καπνίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, βάζοντας μπροστά από νωρίς στο σκορ την ομάδα του.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους κίτρινους, οι οποίοι παρουσίασαν πολύ μέτρια εικόνα και έδωσαν την δυνατότητα στον Αλμωπό να γίνει επικίνδυνος. Στο 17ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Αναγνωστόπουλος αντέδρασε σωστά και δεν επέτρεψε στον Ελευθεριάδη να σκοράρει. Ο ΑΡΗΣ δεν είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι του και στο αμέσως επόμενο λεπτό χρειάστηκε και πάλι η επέμβαση του Αναγνωστόπουλου για να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα. Οι κίτρινοι εξακολουθούσαν να έχουν κακές επιλογές και να κάνουν εύκολα το λάθος, συνθήκες που επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να πλησιάζουν απειλητικά τα καρέ τους.

Νέο πέναλτι και ισοφάριση

Όσο κυλούσε ο χρόνος, η εικόνα του ΑΡΗ δεν βελτιώνονταν, με αποτέλεσμα στο 40ο λεπτό η ομάδα της Αριδαίας να κερδίζει νέο πέναλτι. την εκτέλεση αυτή την φορά ανέλαβε ο Χαρίσης, ο οποίος δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Αυτή η εξέλιξη αφύπνισε κάπως τους παίκτες του ΑΡΗ, οι οποίοι στον χρόνο που υπολείπονταν μέχρι το τέλος του Α΄ ημιχρόνου σημείωσαν δύο καλές στιγμές. Στο 44΄ ο Τζανακάκης έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά σούταρε με δύναμη, αναγκάζοντας τον Μένιο να μπλοκάρει στην γωνία του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πασσάς, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νέτο, έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ και το 1-1 να παραμένει.

Σοβαρός από το ξεκίνημα, πήρε τα ηνία

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Δημήτρης Σπανός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Καντιμοίρη, Σόουζα, Δεληζήση, Ντε Σόουζα, Βαλεριάνο, Μουμίν, Νίκιτς, Στεφάνοβιτς, Μπαργκάν, Ντάγκρα και Διαμαντόπουλο. Ο ΑΡΗΣ μπήκε πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 57΄ κατάφερε να μπει και πάλι σε θέση οδηγού στο σκορ με σκόρερ τον Μουμίν. Ο Στεφάνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μουμίν κέρδισε την εναέρια μονομαχία και με γυριστή κεφαλιά, έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα  αντίπαλα δίχτυα.

Η επίτευξη του τέρματος έδωσε ακόμη περισσότερη ώθηση στους “κίτρινους”, οι οποίοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, παρασύροντας στον ρυθμό τους, τους αντιπάλους τους. Στο 78΄ ήταν σειρά του Δημήτρη Διαμαντόπουλου να χριστεί σκόρερ. Ο φορ του ΑΡΗ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, δέχτηκε το αντικανονικό μαρκάρισμα και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, γράφοντας το 3-1. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως οι αμυντικοί του Αλμωπού κατάφεραν ν’ απομακρύνουν την μπάλα πριν εκτελέσει. 

Στον χρόνο που απέμενε ο ΑΡΗΣ διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί και πήρε τελικά με άνεση τη νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα