Με…buzzer beater στο 97′ η Σίτι

από Γιώργος Γκάτος

Η Μπόρνμουθ έβαλε δύσκολα στη Σίτι

Με γκολ – προσευχή του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μία απίθανη νίκη στην έδρα της Μπόρνμουθ (1-2) σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να έχει στραβώσει για τα καλά…

Η εικόνα της στο γήπεδο δεν είναι άσχημη. Η Μάντσεστερ Σίτι παίζει ορθολογικά, επιβάλλει το στιλ της στο γήπεδο, όποιος κι αν είναι στο γήπεδο, με λίγα λόγια είναι μία ομάδα Πεπ Γκουαρντιόλα. Ανεβάζει πολύ ψηλά τις γραμμές, είναι όμορφη στο μάτι, υπερισχύει στην τακτική μάχη, αλλά κάτι λείπει για να καθαρίζει εύκολα τα λεγόμενα μικρά παιχνίδια.

Στην δεύτερη χρονιά του στην Αγγλία, ο Πεπ Γκουαρντιόλα σαν να αδυνατεί να βρει τι είναι αυτό που δίνει ουσία, τρίποντα, νίκες στην Premier League.

Κι όμως, εκεί που έμοιαζαν όλα χαμένα και το δεύτερο στραβοπάτημα σε τρεις αγωνιστικές έμοιαζε εξαιρετικά πιθανό, εμφανίστηκε ο (τουρίστας σε όλο το ματς) Ραχίμ Στέρλινγκ.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άγγλος επιθετικός με ψηλοκρεμαστό πλασέ (η μπάλα κόντραρε και σε έναν αμυντικό) έγραψε in extremis to 1-2 και λύτρωσε την Σίτι, αλλά και τον Καταλανό τεχνικό, που ήταν κατάφατσα με δεύτερη σερί ισοπαλία μετά από αυτή απέναντι στην Έβερτον.

Για ακόμα μία φορά, η Σίτι είχε διπλάσιες τελικές από τον αντίπαλο, μα όπως και με την Έβερτον έμεινε πίσω στο σκορ από την πρώτη αξιόλογη κατεβασιά του αντιπάλου.

Μόλις στο 13ο λεπτό, ο Τσάρλι Ντάνιελς κέρδισε το ριμπάουντ από απομάκρυνση του Κομπανί και με ένα τρομερό διαγώνιο σουτ έβαλε υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς (1-0).

Μία μαγική κάθετη μπαλιά του Σίλβα και ένα ψύχραιμο πλασέ του Γκάμπριελ Ζεσούς έφερε άμεσα την ισοφάριση (21’, 1-1), όμως παρά την απόλυτη υπεροχή ως το τέλος του ημιχρόνου και τις αρκετές καλές στιγμές, οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν κεφάλι στο σκορ κάτι που εντέλει τους στοίχισε στην ανάπαυλα, όταν η Μπόρνμουθ έσφιξε πολύ καλύτερα τις γραμμές της,

Μάλιστα στο 61’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Τζόσουα Κινγκ, σκηνικό που επαναλήφθηκε 11 λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Οταμέντι.

Οι καθυστερήσεις ήταν… ροκ. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Έντερσον άπλωσε το κορμί του κι έβγαλε πολύ δύσκολο σουτ του Κινγκ και στην επόμενη φάση, ο χειρότερος παίκτης του αγώνα (Στέρλινγκ) με τον πιο απροσδόκητο τρόπο έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης (97’, 1-2), βλέποντας και την κόκκινη κάρτα για τον έξαλλο τρόπο που πανηγύρισε το γκολ του.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα