Έμπνευση από τις επιτυχίες για το μέλλον (pics&vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μία βραδιά που αποτελεί κίνητρο και έμπνευση για επιστροφή στις μεγάλες εμφανίσεις

Μία από τις πιο “χρυσές σελίδες” της ιστορίας του ΑΡΗ γράφτηκε πριν 7 χρόνια, στις 16 Σεπτμεβρίου του 2010, όταν οι “κίτρινοι” επιβλήθηκαν με 1-0 της Θρυλικής Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Στο κατάμεστο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο ΑΡΗΣ υποδεχόταν την τότε κάτοχο του τροπαίου, η οποία είχε στην σύνθεση της παίκτες όπως οι Φορλάν, Ντε Χεά και Γκοντίν. Δεν υπολόγιζαν όμως στον Χαβίτο, ο οποίος με μία αριστερή βολίδα στο 59′ άφησε άγαλμα τον Ντε Χέα και άνοιξε τον δρόμο για την επική πρόκριση της ομάδας στους “32” της διοργάνωσης.

Το τέρμα του Φρανσίσκο Χαβίτο όμως, εκτός από την σημαντική νίκη για τον ΑΡΗ, κατάφερε να βάλει τον θεό του πολέμου στην συνείδηση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας, καθώς, αρκετά ήταν τα πρωτοσέλίδα τα οποία ήταν αφιερωμένα στον θρίαμβο της ομάδας της Θεσσαλονίκης κόντρα στους κατόχους του τροπαίου. 

7 χρόνια μετά, το “κίτρινο” στρατόπεδο είναι έτοιμο να ανέβει  στις πλάτες του ενδόξου παρελθόντος, να διδαχθεί και να εμπνευστεί από αυτό, να επιστρέψει εκεί που ανήκει και…να γράψει νέες “χρυσές” σελίδες στην ένδοξη ιστορία του.  

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος του ΑΡΗ, ο οποίος διψάει για τέτοιες  ευρωπαϊκές βραδιές, γεμάτες λάμψη, θα είναι ΚΑΙ τότε παρών. 

Για την ιστορία, σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν οι:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Μισέλ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Μενδρινός, Πρίττας, Φατί, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (92′ Κασναφέρης).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Γκέα, Αντόνιο Λόπεθ, Γκοντίν, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Ραούλ Γκαρσία (46′ Ντιέγκο), Καμάτσο (77′ Μάριο Σουάρεθ), Σιμάο, Τιάγκο, Μέριδα (60′ Ρέγιες), Φορλάν.

Προτεινόμενα Άρθρα