Από 45 λεπτά… (analysis)

Η παρουσία τριών επιλογών στο ρόστερ του ΑΡΗ για την κορυφή της επίθεσης, αποτελεί μία πολυτέλεια που ήταν άγνωστη στο κλαμπ τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ακόμα και μέχρι πριν λίγες μέρες ο Μανόλο Χιμένεθ εξαρτώταν από τον Λορέν Μορόν, μέχρι που ο Τίνο Καντεβέρε δεν μπήκε απλά στην εξίωση αλλά στην βασική ενδεκάδα της ομάδας.

Μία ριζοσπαστική -για τα δεδομένα του ΆΡΗ- κίνηση αφού ο 31χρονος επιθετικός είναι σημείο αναφοράς εδώ και δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή όμως πραγματοποιεί την χειρότερη εκκίνησή του στην ομάδα και έτσι ο Χιμένεθ ήθελε να του… στείλει ένα μήνυμα με την απόφασή του να τον αφήσει στον πάγκο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Καντεβέρε, βέβαια, εξυπηρέτησε το πλάνο του προπονητή για έντονο πρέσινγκ στα 3/4 και ήταν ένας από τους λόγους που τον ξεκίνησε, μέχρι να τον βγάλει στην ανάπαυλα ώστε να περάσει στο ματς τον Μορόν.

Οι δύο βασικές επιλογές στο “9” αγωνίστηκαν για 45′ λεπτά ο καθένας αλλά με δύο βασικές διαφορές. Ο Καντεβέρε έπαιξε στον ρόμβο και ο Μορόν στο 4-2-3-1, συν ότι ο Ανδαλουσιανός βρήκε απέναντί του μία πιο κουρασμένη άμυνα από εκείνη που είχε απέναντί του ο 29χρονος επιθετικός από τη Ζιμπάμπουε.

Το γεγονός πάντως ότι αγωνίστηκαν τον ίδιο χρόνο, βοηθάει και στη σύγκριση

Ο Καντεβέρε είχε:

29 επαφές με τη μπάλα

2 σουτ

2 key passes,

11/15 πάσες (73%)

7 κερδισμένες μονομαχίες

Ο Μορόν από την άλλη: 

17 επαφές με τη μπάλα

0 σουτ

1 key pass

4/7 πάσες (57%)

4 κερδισμένες μονομαχίες

Τα heatmap των Καντεβέρε και Μορόν – Πηγή: transfermarkt

Μαζί με τα heatmap των δύο ποδοσφαιριστών, γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Καντεβέρε ήταν τόσο πιο κινητικός όσο και πιο συμμετοχικός στο παιχνίδι της ομάδας, έχοντας παράλληλα και τελικές σε αντίθεση με τον Μορόν που δεν απείλησε ούτε μία φορά.

Νούμερα τα οποία ενδεχομένως παίξουν τον ρόλο τους και στην απόφαση του Χιμένεθ για την κορυφή της επίθεσης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, βλέποντας ότι ο Μορόν αδυνατεί ακόμα να επιστρέψει στον καλό του εαυτό.

 

 

«Οι Νικς ήταν σε θέση να αποκτήσουν τον Γιάννη και δεν το έκαναν, έχουν πίστη στο ρόστερ τους»
Προηγούμενο άρθρο «Οι Νικς ήταν σε θέση να αποκτήσουν τον Γιάννη και δεν το έκαναν, έχουν πίστη στο ρόστερ τους»
Επόμενο άρθρο “Tρέχουν” για την ενίσχυση
“Tρέχουν” για την ενίσχυση