Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει την προετοιμασία του επί ολλανδικού εδάφους, ταυτόχρονα προσπαθεί να κλείσει κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, ενώ υπάρχουν πάντα ανοικτές και κάποιες υποθέσεις, που αφορούν σε λύσεις συμβολαίων.
Μία εξ αυτών είναι και του Πιόνε Σίστο, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Γνωστό ότι ο Δανός εξτρέμ δεν υπολογίζεται και πως ιδανικά οι Κιτρινόμαυροι θα ήθελαν να αποδεσμευθούν από το συμβόλαιό του.
Η ιστοσελίδα Tipsbladet, σε δημοσίευμά της αναφέρεται στην υπόθεση του Σίστο, μεταφέροντας το δικό της ρεπορτάζ, αλλά και τοποθέτηση του τμήματος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
«Το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης πήγε σε προπονητικό καμπ χωρίς τον Πιόνε Σίστο αποτελεί επίσης σαφή ένδειξη ότι ο σύλλογος δεν υπολογίζει στον Δανό ενόψει της επερχόμενης σεζόν», αναφέρεται αρχικά.
Με τον συντάκτη του κειμένου να προσθέτει:
«Η Tipsbladet έχει έρθει σε επαφή με το τμήμα Τύπου του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο Πιόνε Σίστο έχει λάβει το πράσινο φως για να αναζητήσει νέο σύλλογο. Ο 30χρονος έχει πραγματοποιήσει 23 εμφανίσεις με τον ΑΡΗ χωρίς να σκοράρει. Έχει ένα χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό του και εδώ και καιρό ότι τα μέρη εργάζονται για να τερματίσουν τη συμφωνία».