Το φιλικό με την Νάπολι έριξε στην αυλαία στην καλοκαιρινή προετοιμασία του ΑΡΗ. Περίπου 1,5 μήνας δουλειάς σε προπονήσεις και φιλικά, στα οποία εάν ένας ξεχώρισε περισσότερο απ’ όλους αυτός ήταν δίχως αμφιβολία ο Ούρος Ράτσιτς.
Ο Σέρβος κατάφερε να σκοράρει έξι γκολ σε πέντε φιλικά, νούμερο το οποίο θα ήταν εντυπωσιακό για έναν επιθετικό. Πόσο μάλλον για έναν χαφ.
Ο υψηλόσωμος μέσος είχε δείξει από πέρυσι αυτές τις τάσεις του, αποτελώντας το κλασικό παράδειγμα του σύγχρονου 6αριού. Δεν ήταν όμως τόσο… ποδοσφαιρικό το πλαίσιο για να τον βοηθήσει να αναδειχθεί, δείχνοντας πλέον ότι σε μια ομάδα με ποδοσφαιρική ταυτότητα μπορεί να φανεί και ο ίδιος ακόμα περισσότερο.
Σε σημείο που ίσως εξελιχθεί σε… franchise player. Κάθε αναφορά, δηλαδή, στον ΑΡΗ να ξεκινάει από τη δική του αγωνιστική αλλά και ηγετική παρουσία την οποία άρχισε να επιδεικνύει από την περσινή σεζόν.
Αυτό που του λείπει πλέον, είναι η καθιέρωση ενός μόνιμου παρτενέρ στο πλευρό του, κάτι που του έλειψε και στη διάρκεια της προετοιμασίας, όπου Μπασίρου, Γαλανόπουλος και Χόνγκλα ήταν ανέτοιμοι για διάφορους λόγους. Με τον Χόνγκλα πάντως ταίριαξε πολύ καλά την περσινή σεζόν και θα φανεί αν φέτος αποτελέσουν το βασικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή.