Έξω από το… κλουβί του “6αριού”

Ένα από τα πρώτα πράγματα τα οποιά προσπάθησε να αλλάξει ο Μανόλο Χιμένεθ στον ΑΡΗ ήταν οι ρόλοι.

Άλλοι παίκτες δεν είχαν ρόλους ή άλλοι είχαν ρόλους που δεν τους ταίριαζαν τόσο ή τους αδικούσαν…Και μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του Μόντσου Ροντρίγκεθ.

Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Ισπανός χαφ ήταν το κλασσικό “8άρι” που θα ανέβαινε ψηλά και κοντά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου,έχοντας δίπλα του είτε έναν αμυντικό χαφ είτε ακόμα και στόπερ.

Από πέρυσι, ο Μόντσου κλήθηκε να υπηρετήσει έναν διαφορετικό ρόλο. Ισως και λίγο… κόντρα, όπως αυτόν του ανασταλτικού μέσω, ελέω Σιφουέντες.

Τόσο ο Μάντζιος όσο και ο Ουζουνίδης κρατούσαν τον Ιβηρα χαφ πιο χαμηλά, με περισσότερες ευθύνες αμυντικά αλλά και προσφέροντας δημιουργία από την πίσω ζώνη. Έναν ρόλο τον οποίο ο Μόντσου κράτησε και στις αρχές της φετινής σεζόν, όσο ο Ουζουνίδης χρησιμοποιούσε λανθασμένα τον Ράτσιτς πιο ψηλά στο γήπεδο. Μία κατάσταση την οποία άλλαξε άρδην ο Μανόλο Χιμένεθ.

Για να δείτε το βίντεο, απενεργοποιήστε το adblock

Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έκανε ανακατανομή των ρόλων στο κέντρο, με τον Μόντσου ως “8άρι” και τον Ράτσιτς να οπισθοχωρεί στο “6”,έχοντας λιγότερο μέτρα και συγκεκριμένο χώρο ευθύνης.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται σταδιακά να απελευθερώνει τον Μόντσου, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ένα γκολ, επτά σουτ, αρκετές επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή

To heatmap του Μόντσου κόντρα στον Πανσερραϊκό – Πηγή: sofascore.com

Στις επαφές του Μόντσου με τη μπάλα αποτυπώνεται αυτός ο διαφορετικός ρόλος που του επιτρέπει να βγάλει καλύτερα τις επιθετικές αρετές του. Οχι τόσοτις κινήσεις του με τη μπάλα στα μεσοδιαστήματα αλλά την ικανότητά του να απειλήσει είτε έξω από την περιοχή είτε μέσα από την αντίπαλη περιοχή.

Είναι κάτι σαν… απελευθέρωση από το “κλουβί” του ανασταλτικού χαφ για τον Μόντσου. Και ίσως μία αποκατάσταση της… αναγκαστικής αδικίας που βίωσε την περσινή σεζόν, δίχως αυτό να τον εμποδίζει από το να κάνει μία πολύ καλή πρώτη χρονιά.

Ολα γύρω από μία απόφαση…
Προηγούμενο άρθρο Ολα γύρω από μία απόφαση…
Επόμενο άρθρο Τουλάχιστον 72 νεκροί και 294 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στις Φιλιππίνες (vid)
Τουλάχιστον 72 νεκροί και 294 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στις Φιλιππίνες (vid)