Ο κύκλος του Κρίστοφερ Βέλντε και του Ζεφτέ Μπετανκόρ στον Ολυμπιακό έκλεισε σύντομα. Οι δύο ξένοι ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν τα πρώτα «θύματα» της απαραίτητης εκκαθάρισης στο ρόστερ.
Ο Βέλντε, που αποκτήθηκε πέρυσι για να καλύψει το κενό του Πεπ Μπιέλ, παίρνει… τον ίδιο δρόμο με τον Ισπανό. Ο Νορβηγός εξτρέμ θα συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στους Πόρτλαντ Τίμπερς, ενώ ο πρώην του Ολυμπιακού, Μπιέλ, αγωνίζεται εδώ και έναν χρόνο στη Σάρλοτ. Η προσφορά των Πόρτλαντ Τίμπερς (5 εκατ. δολάρια με δυνατότητα ανόδου στα 6,5 μέσω μπόνους) κρίθηκε ικανοποιητική από τη διοίκηση και έγινε αποδεκτή, ειδικά από τη στιγμή που ο παίκτης είχε τεθεί εκτός πλάνων.
Όσο για τον Ζεφτέ Μπετανκόρ, η παρουσία του στα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας δεν στάθηκε ικανή να του χαρίσει θέση στο ρόστερ. Ο 32χρονος Ουρουγουανός, πρώτος σκόρερ της περσινής Super League, προσέφερε μία ασίστ στον Ελ Καμπί κόντρα στην Άλκμααρ, όμως δεν έπεισε για την αγωνιστική του ετοιμότητα. Το βασικότερο: δεν ταίριαξε ποτέ στις απαιτήσεις του Μεντιλίμπαρ για πίεση από ψηλά και ενεργή συμμετοχή στο αμυντικό πρέσινγκ.
Ο Μπετανκόρ, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει στην ισπανική Αλμπαθέτε, ομάδα της Segunda División, ενώ ο Ολυμπιακός κάνει βήματα εξορθολογισμού του ρόστερ του, με την πόρτα της εξόδου να μένει ορθάνοιχτη για αρκετούς ακόμη.