O Κώστας Γαλανόπουλος ήρθε στον ΑΡΗ… για τα μάτια του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Ο 27χρονος χαφ ήταν διακαής πόθος του Έλληνα τεχνικού από τον περασμένο Ιανουάριο και το… φλερτ να οδηγεί σε “γάμο” πριν δύο εβδομάδες. Στο τέλος, όμως, ο Έλληνας μέσος δεν πρόλαβε να αγωνιστεί ξανά υπό τις οδηγίες του Εβρίτη τεχνικού. Για αυτό και η… μοίρα, του έστειλε τον προπονητή που έχει σημαδέψει την καριέρα του περισσότερο από κάθε άλλον.
Χιμένεθ και Γαλανόπουλος δεν είναι απλοί γνωστοί… Έχουν συγκροτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια μία σχέση ζωής.
Ο Ισπανός είχε τον έμπειρο μέσο και στις τέσσερις θητείες του στην ΑΕΚ, με ενεργό ρόλο μάλιστα πλάνα του. Ο Γαλανόπουλος έχει κάνει 91 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Χιμένεθ, τα περισσότερα από κάθε άλλον προπονητή στην καριέρα του.
«Γενικά είχα πάντα επικοινωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ, σε όποια ομάδα και να πήγαινε δηλαδή μετά την ΑΕΚ, είχαμε πάντα επικοινωνία, σε πιο φιλικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, όταν ήρθε στον ΑΠΟΕΛ, με πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο γιατί ήξερε ότι δεν είχα χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ και ήθελα να προχωρήσω παρακάτω. Κάπως βρέθηκε η ευκαιρία τώρα και τα καταφέραμε να είμαστε ξανά μαζί στην ίδια ομάδα, οπότε νομίζω είναι κάτι όμορφο», δήλωνε ο Γαλανόπουλος λίγο μετά την μετακόμισή του στην Κύπρο για χάρη του Μανόλο.
Ο ΑΡΗΣ θα είναι η τρίτη ομάδα στην οποία θα συνεργαστούν, συνεχίζοντας έτσι αυτή τη σχέση ζωής την οποία έχουν αναπτύξει για παραπάνω από δέκα χρόνια.