Ο Φρέντρικ Γένσεν εντάχθηκε φέτος στο ρόστερ του ΑΡΗ, φέρνοντας μαζί του στη Θεσσαλονίκη την εμπειρία και το κύρος της επταετούς παρουσίας του στην Bundesliga με την Άουγκσμπουργκ.
Ένα καλοκαίρι αλλαγών για τον 27χρονο μεσοεπιθετικό, δίχως όμως να κυλάει και ιδανικά μέχρι στιγμής.
Στα παιχνίδια με την Αράζ, ο Γένσεν συγκαταλέγεται στους παίκτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Εμφανίστηκε ανέτοιμος και σε διαδικασία προσαρμογής σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχε συνηθίσει επί επτά χρόνια στην Άουγκσμπουργκ. Παράγοντες που λειτουργούν ως ελαφρυντικά, όπως και το γεγονός ότι αποκτήθηκε αργά μέσα στο καλοκαίρι, κάτι που δεν του επέτρεψε να είναι άμεσα διαθέσιμος στο επιθυμητό επίπεδο.
Ο Φινλανδός μεσοεπιθετικός ανήκει στην κατηγορία των παικτών που καλούνται να δείξουν αισθητή βελτίωση με την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του ΑΡΗ, με δεδομένο μάλιστα ότι το κλαμπ ποντάρει αρκετά πάνω του και το έδειξε τόσο με τα χρήματα που του έδωσε όσο και με τη διάρκεια του συμβολαίου του.
Παρότι, πάντως, η εκκίνησή του στον ΑΡΗ δεν είναι ιδανική, διατηρεί αμετάβλητη τη θέση του στην Εθνική Φινλανδίας, όπου αποτελεί βασικό στέλεχος τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Έτσι, ο Γιάκομπ Φρίις δεν δίστασε να τον καλέσει τόσο για το φιλικό με τη Νορβηγία (04/09) όσο και για τη δεύτερη αναμέτρηση με την Πολωνία (07/09), στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ. Δύο αναμετρήσεις που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές για τον Γένσεν, ώστε να ανεβάσει αγωνιστικό ρυθμό αλλά και να ανακτήσει αυτοπεποίθηση μετά από μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής.