Γρηγορίου: «Στόχος η τετράδα, το Κύπελλο… και ένας τίτλος»

Δηλώσεις εν όψει της αυριανής πρεμιέρα του ΑΡΗ στη Τρίπολη κόντρα στη Καλαμάτα παραχώρησε ο Μιχάλης Γρηγορίου, στη κάμερα της NOVA.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας, τους στόχους, ενώ έστειλε και το μήνυμα του για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη για τον «μαραθώνιο» της Super League: «Έχουμε κάνει μία άρτια προετοιμασία μέχρι τώρα, ευτυχώς είχαμε λίγα προβλήματα. Τουτέστιν, αυτό μας βοηθάει να έχουμε τη συγκέντρωση μας εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα για το οποίο έχουμε τους στόχους που πρέπει να έχουμε σαν ΑΡΗΣ, και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στη Καλαμάτα.»

Για τους στόχους που έχει ο ΑΡΗΣ: «Στόχος είναι το Κύπελλο, στόχος είναι να είμαστε στην τετράδα του πρωταθλήματος, και εννοείται αυτό, να έρθει κάποιος τίτλος μετά από τόσα χρόνια για τον ΑΡΗ.»

Για το ότι θέτει τον πήχη ψηλά, και το αν αυτό έχει περάσει στους παίκτες: «Εννοείται ότι το έχω περάσει αυτό στους παίκτες, γιατί ο ΑΡΗΣ είναι δομημένος, είναι η ιστορία, είναι η φανέλα τέτοια που δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από το να πηγαίνει για οποιοδήποτε τίτλο κάθε σεζόν.»

Για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, την πρεμιέρα και τις… παγίδες: «Αρχικά θα πω ότι είναι πρεμιέρα, και κάθε πρεμιέρα κρύβει τις δικές της παγίδες. Κατά δεύτερον έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ξαναβρίσκεται στη Super League. Μία ομάδα η οποία από τα μέχρι τώρα δείγματα που έχουμε, είναι μία δομημένη ομάδα, μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο, και φυσικά σαν νεοφώτιστη είναι δεδομένο το ότι θα κάνουν στο 100% αυτό που πρέπει να κάνουν, ειδικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Εμείς έχουμε ετοιμαστεί ανάλογα, έχω πει και στα παιδιά, ότι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, εμείς έχουμε τη δική μας ταυτότητα και φιλοσοφία και αυτό θα πρέπει να κάνουμε είτε παίζουμε εντός είτε εκτός, ανεξάρτητα από την δυναμικότητα του αντιπάλου, και ευελπιστώ ότι αυτό θα γίνει και αυτή την αγωνιστική απέναντι στην Καλαμάτα.»

Για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ο ΑΡΗΣ την περασμένη σεζόν και το αν η κατάσταση είναι καλύτερη εν όψει του νέου πρωταθλήματος: «Είμαστε πολύ καλύτερα, όχι απλά καλύτερα. Πέρυσι τα προβλήματα, ειδικά όταν ήρθαμε, ήταν πάρα πολλά, κοιτάξαμε να τα διαχειριστούμε. Να φύγουμε λοιπόν από την περυσινή άσχημη σεζόν, και να πάμε στη φετινή. Σας είπα και πριν ότι κάναμε μία προσεγμένη προετοιμασία, δώσαμε έμφαση στο να πάρει ο καθένας την επιβάρυνση που πρέπει, χωρίς να μπούμε σε διαδικασία να τραυματιστούν οι παίκτες. Ειδικά αυτοί οι οποίοι έχουν παρελθόν στους τραυματισμούς. Νομίζω ότι κατά 90% το καταφέραμε, και ευελπιστώ να συνεχίσουμε έτσι, αν και ήδη από τον Σεπτέμβριο, αρχής γενομένης και από το αυριανό παιχνίδι και το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ βαρύ με τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια του Κυπέλλου τα οποία θα είναι τρία στη σειρά.»

Για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μεταγραφική ενίσχυση: «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, μέχρι το Σάββατο θα έχουν έρθει και ο Ρίτσαρντ και ο Μανού Γκαρθία, και άλλος ένας παίκτης ο οποίος θα αποκτηθεί. Και θα απομείνει μία θέση, το πολύ δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι αν βρεθεί κάτι αξιόλογο νομίζω ότι ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής δεν θα αρνηθούν να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.»

Το μήνυμα του για τη νέα σεζόν: «Υγεία, υγεία στους ποδοσφαιριστές. Να δούμε ένα πάρα πολύ όμορφο πρωτάθλημα, χωρίς σκοπιμότητες θα έλεγα εγώ. Να υπάρξουν ελάχιστα λάθη από τους διαιτητές, γιατί και αυτό παίζει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα. Και βέβαια να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι τον κάθε αγώνα που υπάρχει, κυρίως όμως να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ελληνικής Super League, και αυτό θα προσπαθήσουμε και εμείς από το δικό μας μετερίζι.»

Τότεναμ: Η απάντηση του Ντε Τζέρμπι για τα χρήματα που ξόδεψαν φέτος για μεταγραφές
Προηγούμενο άρθρο Τότεναμ: Η απάντηση του Ντε Τζέρμπι για τα χρήματα που ξόδεψαν φέτος για μεταγραφές