Η πρώτη χρονιά του Φίλιπ Σίντκλεφ στον ΑΡΗ ήταν και η προσαρμογή του σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση για τον ίδιο.
Από την Μπρομαποϊκάρνα και την Σουηδία, ο 19χρονος κίπερ βγήκε για πρώτη φορά έξω αποό τη χώρα του, σε μικρή ηλικία και σε ένα άλλο επίπεδο από εκείνο που αγωνιζόταν μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.
Μία επένδυση για τον ΑΡΗ, ο οποίος έβγαλε σημαντικά χρήματα από τα ταμεία του για έναν παίκτη που συγκαταλέγεται στα καλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Σίντκλεφ δυσκολεύτηκε αρκετά φέτος. Πρώτον, διότι μπροστά του υπήρχε η σίγουρη και έμπειρη λύση του Χουλιάν Κουέστα. Το δεύτερο ήταν η δυσκολία στην προσαρμογή του, που δεν έδινε και το ερέθισμα είτε στον Μάντζιο είτε στον Ουζουνίδη να του εμπιστευτεί τα γάντια του βασικού, ακόμα και όταν ο Κουέστα είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών. Είτε μικρά είτε μεγαλύτερα.
Μοναδική εξαίρεση στα ματς με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και Αστέρα Τρίπολης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Στο πρώτο ήταν μία επιλογή-μονόδρομος και στο δεύτερο η αποφυγή του ρίσκου με τη χρησιμοποίηση του Κουέστα. Μία ευκαιρία την οποία ο Σίντκλεφ… άρπαξε με αρκετά καλή απόδοση.
Το καλοκαίρι που έρχεται ο ΑΡΗΣ θα αποκτήσει σίγουρα έναν τερματοφύλακα και έτσι ο Σίντκλεφ θα εξελιχθεί σε τρίτη επιλογή.
Ο ίδιος δήλωνε προσφάτω ότι, “Ο ατζέντης μου θα έχει μια μικρή αξιολόγηση με τον σύλλογο για το πώς ήταν η σεζόν, τους τομείς ανάπτυξης και πώς βλέπουν το μέλλον. Αλλάξαμε προπονητή νωρίτερα στη σεζόν, οπότε δεν είναι ο ίδιος που με επέλεξε. Υπάρχει λοιπόν λίγο θέμα για το πώς με επηρεάζει, τι πιστεύει για μένα και άλλα τέτοια. Τότε θα δούμε πού θα οδηγήσει”.
Δεν αποκλείεται λοιπόν οι δύο πλευρές να μιλήσουν το επόμενο καλοκαίρι. Οχι για να λύσουν τη συνεργασία τους φυσικά. Ο Σίντκλεφ παραμένει επένδυση για τον ΑΡΗ. Το θέμα είναι εάν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ τη δεύτερη σεζόν με μεγαλύτερο ανταγωνισμό ή αν θα δοθεί κάπου δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Για την ώρα πάντως, αναμένεται να είναι κανονικά στην προετοιμασία και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα φάνουν τόσο οι προθέσεις του ΑΡΗ όσο και του ποδοσφαιριστή.