Το ποσό του 1.000.000 ευρώ προσφέρει η Ρόμα στον Φραντσέσκο Τότι για να επιστρέψει.
Οι σκέψεις της διοίκησης είναι ο Τότι να αποτελέσει έναν εξωτερικό σύμβουλο ή έναν πρεσβευτής της Ρόμα. Ένα πόστο το οποίο θεωρούν πως ταιριάζει στο προφίλ του και για αρχή θα αποτελέσει ένα καλό βήμα για την επιδιόρθωση της σχέσης των δύο πλευρών, αλλά και τη σταδιακή επανένταξη του θρυλικού αρχηγού στον σύλλογο.
Από την μεριά του, ο «αιώνιος αρχηγός» της Ρόμα ζητά έναν διαφορετικό ρόλο του στην ομάδα, αφού το οικονομικό ζήτημα δεν είναι κάτι για το οποίο έχει ενστάσεις.
Συγκεκριμένα, ο Φραντσέσκο Τότι θα ήταν πρόθυμος να αποδεχτεί αυτή την αρχική πρόταση μόνο εάν έχει μια σαφή προοπτική: μια μελλοντική τοποθέτηση στο προπονητικό επιτελείο και μια πραγματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
Η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά η αίσθηση είναι ότι, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο διάλογος έχει επιστρέψει σε καλό δρόμο. Και όταν ο Τότι και η Ρόμα κοιτάζονται ξανά στα μάτια, αυτά τα νέα δεν είναι ποτέ ασήμαντα.