Η Λεβερκούζεν πήρε τη μάχη της 29ης αγωνιστικής στην Bundesliga, καθώς επικράτησε 1-0 της Ντόρτμουντ στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να σκοράρουν στις δύο εστίες.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να το βρουν πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ρόμπερτ Άντριχ με ένα δυνατό τελείωμα μέσα από την περιοχή που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Κόμπελ.
Στο δεύτερο μέρος η Λεβερκούζεν ήταν εκείνη που είχε κάποιες φάσεις με αποκορύφωμα αυτή του Σικ στο 61ο λεπτό, αλλά επενέβη σωστά ο Κόμπελ, όπως και σε αυτή του Νέιθαν Τέλα. Μετά το 70′ η Ντόρτμουντ προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και είχε δοκάρι με τον Γκιρασί στο 83′. Ωστόσο το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Η Λειψία έκανε το καθήκον της, η Άιντραχτ σπρώχνει τη Βόλφσμπουργκ στον υποβιβασμό
Η Λειψία ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκλάντμπαχ στην έδρα της επικρατώντας 1-0 και εδραιώνεται σε τροχιά τετράδας για ένα εισιτήριο στο Champions League της επόμενης περιόδου. Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Βέρνερ πέτυχε ο Ντιομάντε στο 80ο λεπτό, ενώ η Γκλάντμπαχ παρέμεινε στην 11η θέση.